По-дълъг туристически сезон, нови пътни връзки и нова детска болница.

...
Коментари Харесай

Туризъм, пътища и нова болница: как ще се развива Бургас занапред

По-дълъг туристически сезон, нови пътни връзки и нова детска болница.

Това са част от предпоставките за по-добра бизнес и градска среда, които локалната власт, бизнесът и специалисти в плановете загатнаха по време на

В първия панел взе присъединяване Димитър Николов, кмет на Бургас, а в този на тематика градска среда и планове вижданията си споделиха Борислава Габровска, консултант към Европейски консултантски център по капиталови въпроси към Европейска капиталова банка, Димитрина Апостолова, районен управител " Корпоративни продажби " на Vivacom за Бургас и Ямбол, и Ива Петкова, шеф дирекция във Фонд за стабилно градско развиване и основен специалист във Фонд за устойчиви градове.

Те споделиха опита си от работата с общината, само че и какво е належащо за гладка работа и ефикасни вложения, които в действителност да се отразят на качеството на живот в града.
Какво описа кметът
" Не бих споделил, че Бургас би трябвало да излиза от сянката на туризма, в противен случай - мисля, че би трябвало да се мисли за разширение на времевото покритие на туризма и удължение на сезона ", сподели Димитър Николов. Той означи, че към 50 хиляди души в бургаския район са ангажирани в сектора. Разширението на туризма отвън летния сезон би могло да се случи със спортни събития и по-добро разпространение на исторически забележителности, загатна кметът. Според него фирмите от аутсорсинг бранша могат да проявят интерес към града поради хората от туристическия бранш с знания на непознат език.

И въпреки всичко привличането на нови вложители е от голяма важност. " Moже би за наше злощастие тук няма деен частен индивид, както е да вземем за пример Пловдив и Тракия икономическа зона. Завиждам на Пловдив, тъй като има деен частен индивид. Тук, в Бургас, частният бизнес се е фокусирал върху бизнеса с недвижими парцели и строителството на жилища и предприемаческите интензивности в посока обезпечаване на благоприятни условия за развиване на индустриални производства са напълно в ръцете на общината. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР