Филип Морис България стартира през месец юни национална кампания #ПромениКартинката,

...
Филип Морис България стартира през месец юни национална кампания #ПромениКартинката,
Коментари Харесай

Филип Морис България започва кампания срещу замърсяването с фасове |

Филип Морис България започва през месец юни национална акция #ПромениКартинката, която цели да увеличи информираността за казуса със замърсяването на публичните пространства с цигарени фасове. В началото на новия сезон атрактивни визии ще притеглят вниманието на плажуващите по Черноморието, акцентирайки върху замърсяването с цигарени фасове на плажните линии. Целта на самодейността е да насочи вниманието на обществото като цяло към казуса и да призове потребителите към виновното държание.



Цигарените филтри са най-големият замърсител на плажовете и най-широкоразпространената форма на отпадък в океаните. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, като за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години според от външните условия, демонстрират редица проучвания.

Кампанията за повишение на информираността за този проблем е част от световните начинания на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) за понижаване на отрицателното влияние от личните й артикули върху околната среда посредством поощряване на отговорно държание измежду пълнолетните консуматори. В разнообразни страни локалните филиали на ФМИ организират разнообразни типове осведомителни начинания, ангажиращи потребителите по тематиката.

„ С акцията #ПромениКартинката се надяваме да събудим еко-съзнанието на пълнолетните консуматори, да ги срещнем с обстоятелствата, свързани с казуса и в дълготраен проект да предизвикаме действително понижаване на замърсяването с фасове в България “, декларира Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България.



Визиите, които ще бъдат позиционирани по българските плажове през лятото, имат за цел да накарат потребителите да се замислят за какво е значимо цигарените фасове да се изхвърлят единствено на предопределените места за общ битов боклук. Филтърът на цигарите съдържа целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е тип биопластмаса. Това се удостоверява и от новата европейска Директива за пластмасата за еднократна приложимост (Директива 2019/904/ЕС), добавя Якова.

Филип Морис Интернешънъл – бъдеще без фасове и пушек

С упоритостта си да бъде водач в региона на устойчивото развиване и в осъществяване на световната си визия за създаване на бъдеще без пушек през последните няколко години Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) минава през невиждана промяна.
Компанията реализира отговорно своите бизнес интервенции с визия за дълготрайната стойност на дейностите си и упоритост за минимизиране на възможното отрицателно външно влияние вследствие на своите артикули.



Сред главните цели на компанията в региона на устойчивото развиване е намаляването на замърсяването на околната среда с боклуци от продуктите, които създава, посредством информиране и поощряване на виновното държание измежду пълнолетните консуматори, както и консолидираното на екодизайн и концепцията за кръгова стопанска система в създаването на електронните устройства за приложимост на бездимните произведения на компанията.

За да увеличи информираността за казуса със замърсяването с цигарени фасове на световно равнище Филип Морис Интернешънъл започва през 2020 година световната самодейност “Our World is not an Ashtray ” със особено създадена страница  

В България националната акция #ПромениКартинката цели да осведоми обществото, като концентрира вниманието към казуса със замърсяването на околната среда с цигарени фасове. Заинтересованите ще могат скоро да намерят информация на създадена за задачите на акцията онлайн платформа, където ще се разгласява регулярно информация за самодейността и плануваните съпътстващи събития.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР