Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит

...
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит
Коментари Харесай

И Мирослав Найденов е викан на разпит в МВР |

Бившият аграрни министър Мирослав Найденов е бил през вчерашния ден на разпит в Групово дело „ Национална полиция “.

Според източници на „ Хоризонт “ той е бил разпитван от чиновник на отдел „ Убийства “ за следствието отпреди повече от 10 години за предложение на рушвет от 200 000 лева на някогашния изпълнителен шеф на държавен фонд „ Земеделие “ Светослав Симеонов.

В изявление за Свободна Европа журналистът Полина Паунова попита вътрешния министър Бойко Рашков:

" Дали Светослав Симеонов е индивидът, който някогашният министър председател Бойко Борисов е заплашил, че децата му няма да схванат, че ядат месото му? "  

За човек на име " Светльо " се приказва и в скандалния запис от вкъщи на лидера на ГЕРБ от дома му в Банкя, станал прочут като " Банкягейт ". В него участваха Борисов, градският прокурор на София Николай Кокинов и агроминистърът Мирослав Найденов.

След края на първия мандат на Борисов Найденов е упрекнат за обещан рушвет от 200 000 лева на тогавашния началник на Държавна фирма " Земеделие " Светослав Симеонов.

Прокуратурата изяснява, че задачата била Симеонов да подпише платежни нареждания за непозволено възобновяване на Данък добавена стойност на сдруженията " В.Д.В. 007 " ЕООД и " Мелком " ООД. Това се е случило три години преди покачване на самото обвиняване и е обвързвано с програмата за систематизиране на храни за обществено слаби лица. По-късно Симеонов отдръпва показанията си против някогашния шеф.

Служебният министър на вътрешните работи разгласи:

" Днеска дойде при мен един човек, който такива неща ужасяващи ми заяви, че аз не знам къде живеем, в каква страна живеем или сме живели. Просто не мога да си обясня. Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е: по какъв начин му е казано от Бойко Борисов, че има жена и деца, или пък има фамилии, които няма да схванат дали не ядат неговото месо. "

По-рано през днешния ден се разбра, че на разпит е викан и Николай Кокинов, а министър председателят Бойко Борисов позволи и че той ще бъде привикан да дава показания седмица преди изборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР