Националният младежки форум излезе с позиция, след като преди два

...
Националният младежки форум излезе с позиция, след като преди два
Коментари Харесай

НМФ опроверга Кралев: Дъщерята на Кутев не е при нас |

Националният юношески конгрес излезе с позиция, откакто преди два дни някогашният състезателен министър Красен Кралев съобщи, че " година "

От НФМ пишат, че Мина Кутева е напуснала Управителния съвет година преди форумът да кандидатства по плана. 

Форумът остро осъжда " направените, за следващ път, внушения, твърдящи политическата обязаност на организацията с обособени политически субекти, които бяха отправени по време на конференция на господин Красен Кралев, някогашен министър на младежта и спорта и сегашен претендент за народен представител от Политическа партия ГЕРБ ".

Брифингът, на който Кралев сподели, че дъщерята на Кутев е получила средства, беше поради изнесени данни от сегашния министър на младежта и спорта и от представителя на Министерски съвет, съгласно които

От НФМ пишат, че дъщерята на представителя на държавното управление Мина Кутева е била част от Управителен съвет на Младежкия конгрес в интервала 2017 - 2019 година Към момента на подаване на планово предложение № 41-00-143, а точно 18.06.2020, Кутева, към този момент не е част от организацията и не извършва управителна или друга роля в нея. Тя в никакъв случай не е заемала и роля по повод и на упоменатия план.

Оттам оборват и изказванието, че са финансирани по Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по програмата за хазарта , защото Сдружението в никакъв случай не е изпълнявало планова активност по тази стратегия.

От НФМ пишат още, че липсва прозрачност в работата на министерството: " Към момента на страницата на Министерството има оповестено само малко обобщение на плановете. Не са предоставени график на плановете, настоящ напредък по осъществяването, както и резултати от осъществените действия ". 

От младежкия конгрес прибавят и че неведнъж са давали рекомендации , измежду които за актуализации на националните стратегии за младежта, по-чести срещи на локално и национално равнище сред институциите, създаване на единна система за наблюдаване за политиките за младежта и разработване на общи инструкции за осъществяване на Национална тактика за младежта и други.

От форума са подготвени да подкрепят въвеждането и използването на рекомендациите в отчета за повишение на качеството на младежката политика на национално равнище. НФМ осъжда дейностите, свързани с уронване имиджа на организации с потвърдена експертиза и опит в сферата, които правят работата си отговорно и транспарантно в интерес на младежите в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР