Ако Югозападно горско стопанство обжалва на главния архитект на София

...
Ако Югозападно горско стопанство обжалва на главния архитект на София
Коментари Харесай

Владислав Панев за Сараите на Вълка до яз. Искър: Да видим дали горските ще обжалват |

Ако Югозападно горско стопанство апелира на основния проектант на София Здравко Здравков за срутване на противозаконната постройка на Био майнинг в ловно стопанство Искър, това ще е безапелационен знак за напън и причина за неотложно уволняване на ръководството му.

Това разяснява кандидат-депутатът от Демократична България Владислав Панев, който подаде сигнал за на компанията на Румен Гайтански – Вълка през август предходната година. 

Био майнинг, която има контракт за съвместна дейност, през която строи Сараите в ловно стопанство Искър, е директно забъркана в схемите на държавната Българска банка за развиване. Тя продава за 150 милиона лв. компанията Пътстройинженеринг, записана в момчилградско село, на Роудуей кънстракшън с кредит от ББР. Това е дружество с десетократно по-малко активи, тъй че е мъчно да сe разбере по какъв начин този заем ще бъде върнат. За сметка на това Гайтански има чисти 150 милиона, без провесен заем. С дребна част от тези пари строи и Сараите в ловното стопанство, изясни Владислав Панев.

“Това не е борба против съответно лице. Това е борба за правдивост! ”, добави той, като аргументира дейностите си по осветляване на противозаконното строителство и използване на държавното стопанство.

От хода на горските ще стане ясно дали България към момента е превзета страна или има светлина в тунела. Сега прожекторите са ориентирани към тях. Ще продължат ли да играят по свирката на олигархията, или ще заемат позиция, която дава отговор на националните ползи, разяснява още Панев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР