Пресцентърът на Министерството на регионалното развитие не е особено вълнуващо

...
Коментари Харесай

Записки по българските магистрали

Пресцентърът на Министерството на районното развиване не е изключително вълнуващо нещо. От години изявите му се свеждат до къси послания по отношение на отварянето на дадена пътна права, съпроводено най-често със фотография на хора в костюми, поп и менче. Ето за какво, когато на 1 юни оттова дойде новината, че новият министър Виолета Комитова изпраща 84 плана за свлачища на АДФИ и Национална агенция за приходите, това беше напряко сигнал за въстание.

На идващия ден дойде още по-бомбастично заглавие - " Предстоят нови разкрития за протичащото се в " Автомагистрали ". Вятърът на смяната очевидно задуха и в подчинените пресцентрове, тъй като на 4 юни за първи път в историята в прессъобщение от Агенция " Пътна инфраструктура " се появи нотка на отвращение. Заедно с новината, че новият началник е инспектирал ремонта на автомагистрала " Тракия " и " Марица " и е разкрил нередности, АПИ установи, че " проектантът на обекта се е държал неуважително ". " Няма да се заплаща за недобре свършена работа ", отсече пресцентърът на Министерство на регионалното развитие на идващия ден.

Работата ескалира до разумния свършек: на 8 юни пресцентърът оповести, че министър Комитова е сменила цялото управление на " Автомагистрали " - подчиненото сдружение, от което изтекоха милиарди левове към частни компании.
С това войната изглеждаше завършила. Но не би.
Единственият пресцентър, който остана отвън контрола на Комитова - този на самото " Автомагистрали ", разгласи самостоятелност. На 7 юни той ненадейно избълва цели 5 известия - за съпоставяне, за цялата 2020 година известията бяха 4. С това епистоларно възобновление незнайният създател искаше да покаже, че сдружението не е изгубило парите, които страната му е превела, и освен това: " Основната цел на " Автомагистрали " ЕАД е да се развива от ден на ден в областта на пътното строителство и поддръжката ", съобщи гордо пресцентърът.

Новото управление на сдружението се опита да влезе в постройката и да вземе контрола, само че остарялото в лицето на изпълнителния шеф Стоян Беличев провежда отпор и не ги позволи. Започна тиха блокада.
Капитал - брой 24
На 15 юни Беличев изпрати пратеник - пресцентърът му оповести " Отворено писмо ", в което да отговори на обвиняванията на Комитова, че не напуща. " Обръщам внимание, че не сме разговаряли на тази тематика и в никакъв случай не съм отказвал съдействие ", съобщи магистралният болярин. Новото управление не е вписано в Търговския указател, основателно означи той и сподели писмо, с което Комитова е отрязала главната му снабдителна линия - възбрана към банките да му разрешават предписание със сметките на сдружението.

Пресцентърът на Министерство на регионалното развитие реагира мигновено - още същия ден беше публикувано Отворено писмо в отговор на отвореното писмо. " Въпреки платените за автомагистралата от Боаза до Търговище суми в размер на 1.8 милиарда лв. автомагистрала няма. Няма дори план - единствено паркинг за частна компания... Установени са и " дребни " нередности за 220 милиона лв. по подсилване на несъществуващи свлачища. Дай боже, най-малко всичко по пътя Видин - Ботевград в сектора от Макреш до Монтана да е законно. Дано, но едва ли... ", се споделяше в писмото, където към този момент напълно беше зарязан сухият жанр.

Беличев и Комитова са се видели, осведоми победоносно Министерство на регионалното развитие малко по-късно и шефът е заречен " последователност ". Още на идващия ден обаче васалният пресцентър отхвърли да смъкна знамената. " Новото управление още не е подадено за регистриране ", изсъхнало означи той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР