Бившият "бийтълс", композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол

...
Бившият "бийтълс", композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол
Коментари Харесай

Пол Маккартни - вечната музикална легенда на 79

Бившият "бийтълс ", композиторът, артистът и най-богатият музикант в света Пол Макартни през днешния ден чества своя 79-ти рожден ден!

Макартни е един от най-полярните хора в света, същинска „ свещена крава “ на музикалния свят и една от най-значимите персони на ХХ век.

 Пол Маккартни Getty

С какво може да се изясни тази известност? Сигурно с удивителния синтез на два момента в творчеството му: високото качество на композираните и изпяти от него песни и поразителната им досегаемост за всеобщия консуматор.
 Великите мисли на Пол Маккартни  Великите мисли на Пол Маккартни  Великите мисли на Пол Маккартни  Великите мисли на Пол Маккартни  image2_16x9.png Сезонът на Близнаците е трогателен, деятелен и изпълнен с нови прекарвания: какво да чака всяка зодия На фокус
Тук работи същият принцип както и при Моцарт – всичко гениално наподобява просто. Необикновената благозвучност на Макартни основава чувството за невероятна лекост и точно елементарност, както е в толкоз известна на всички ария "Yesterday " (1965).

Тя бе приета от редица меродавни ценители за най-хубавата поп-композиция, радваща се на рекорден брой кавъри в музикалната история – над 2200.

Освен това Макартни не остана „ музеен експонат “ след разпада на The Beatles, а продължи да се развива и направи най-успешната солова кариера от прословутата ливърпулска четворка.

 Пол Маккартни Getty
 Великите мисли на Пол Маккартни  Великите мисли на Пол Маккартни  Великите мисли на Пол Маккартни  Великите мисли на Пол Маккартни
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР