Президентът Румен Радев подписа два указа, с които освободи председателя

...
Президентът Румен Радев подписа два указа, с които освободи председателя
Коментари Харесай

Президентът подписа указите за освобождаване на шефа на ДАР и назначаване на нов |

Президентът Румен Радев подписа два указа, с които освободи ръководителя на Държавна организация " Разузнаване " Атанас Атанасов и назначи Антоан Гечев на длъжността.

Указите са оповестени в " Държавен вестник ".

Новият ръководител на ДАР Антоан Гечев е бил заместник-директор на Служба " Военна информация " от 2018 до 2020 година и е магистър по " Военно дело ". Той е полковник и сега е военно аташе в посолството на България в Рим.

В сряда служебното държавно управление. Мотивите са, че не е предоставял на президента идентична по размер и наличие разследваща информация, каквато са получавали ръководителят на Народното събрание и министър председателят.

Атанасов, дружно с към този момент някогашния началник на ДАНС Димитър Георгиев, се оказаха в отпуск до началото на септември при встъпването на служебното държавно управление. Първо беше махнат Георгиев с аргумента, че откакто е пуснал 123 дни отпуск не е желал да работи със служебният кабинет, което означавало, че " работи пристрастно в политически смисъл, нарушавайки правилото на политически неутралитет ".

Атанас Атанасов видя в освобождението си " л и координираните дейности с един прочут предприемач, с доста въздействие, който може да има връзка с Кремъл ".

Версията му за дългия отпуск е, че е обяснил на служебния министър председател Стефан Янев аргументите, които са фамилни и персонални. " Нека държавните чиновници да внимават, когато употребяват конституционното си право на отпуск ", сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР