Амбициите на Apple се простират и към радикални промени в

...
Амбициите на Apple се простират и към радикални промени в
Коментари Харесай

Apple планира собствени клиники за служителите


Амбициите на Apple се простират и към радикални промени в областта на опазването на здравето
(снимка: CC0 Public Domain)

Неотдавна се появиха информации, че Apple има намерение да открие лични клиники за лекуване на чиновниците си. Този забавен план на американската компания не е преустановен и следва развиване.

Умните часовници на Apple от дълго време се концентрират върху функционалностите, свързани със здравето – това е една от главните насоки за развиване на смарт устройствата Watch. Според нови медийни изявления, още преди пет години Apple е желала да направи доста по-важна стъпка в тази област – да отвори лични клиники.

Проектът на компанията с кодово име Casper планува основаване на лични клиники, със лични лекари – Apple Doctors. Във фирмените здравни заведения лекарите ще могат интензивно да употребяват данните, получени от устройства като Watch и iPhone, съгласно изявления в разнообразни издания, включително.

Гигантът от Купертино планираше да открие първите клиники през 2016 година, само че планът беше спрян заради някои вътрешни спорове, както и рецензии от редица чиновници по отношение на събираните данни. Но това въобще не значи, че рано или късно Apple няма да извърши желанието си за корпоративно опазване на здравето.
още по тематиката
Нещо повече, на първичния стадий Apple е придобила клиники, които обслужват нейните чиновници, и е построила екип от гении отпред с доктор Сумбул Десай от Станфордския университет. Този план към момента е деен, т.е. концепцията като цяло не е изцяло изоставена.

Според източниците, клиниките ще бъдат пуснати дружно със свързани услуги на абонаментен принцип. Освен това клиниките ще се концентрират и върху първичното опазване на здравето, т.е. и в предварителната защита, а освен в лекуването.

Главният действен шеф на Apple Джеф Уилямс е инструктирал екипа си да откри способи да промени обичайна промишленост на в Съединени американски щати, където хората вървят на доктор единствено когато имат здравословни проблеми и не се грижат за профилактиката.

Между другото, първичният отвод за пускане на клиниките през 2016 година докара до това, че доста разработки бяха внедрени в смарт часовника. Тоест, без концепцията за плана Casper може би интелигентният часовник на Apple в този момент щеше да е напълно друг артикул.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР