18 Юни Американските законодатели от Сенатската финансова комисия въвеждат законодателство,

...
18 Юни Американските законодатели от Сенатската финансова комисия въвеждат законодателство,
Коментари Харесай

САЩ борят недостига на чипове с ново законодателство

18 Юни
Американските законодатели от Сенатската финансова комисия вкарват законодателство, което се стреми да подтиква производителите на чипове в Съединени американски щати. Водена от ръководителя Рон Уайдън от Орегон и републиканеца Майк Крапо от Айдахо, наред с други членове, комисията е приела Facilitating American-Built Semiconductors Act, съгласно който фирмите в бранша ще получат 25% данъчна отстъпка, в случай че влагат в американско съоръжение и уреди за произвеждане на полупроводници.

Предложената дотация ще бъде в допълнение към 52-те милиарда $, които Сенатът задели предходната седмица като част от US Innovation and Competition Act. От началото на пандемията дефицитът на чипове засегна редица компании и браншове, в това число производители на коли, които в някои случаи трябваше даже да лимитират производството на транспортни средства.

Според Reuters данъчните отстъпки са от изгода на първо място за тайванския TSMC, който построява цех в Аризона на стойност 12 милиарда $. Те обаче също по този начин ще оказват помощ на американски производители на чипове като Intel и Micron Technology.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР