Във връзка с направеното скандално изявление от бившия вече председател

...
Във връзка с направеното скандално изявление от бившия вече председател
Коментари Харесай

Национално обединение на десницата пита заплашена ли е националната сигурност |

Във връзка с направеното скандално изказване от някогашния към този момент ръководител на ДАР, че уволнението му е вследствие на интервенция на непозната страна, водачите на Национално обединяване на десницата излязоха с позиция, в която дефинират като скандално и неприемливо цялостното безмълвие и неналичието на реакция от всички виновни държавни институции, както и тишината в която изпаднаха по тематиката политическите водачи.

Според Национално обединяване на десницата, всеки намек или подозрение, че непозната страна се намесва в ръководството на българските специфични и разследващи служби е сигнал за евентуална опасност за националната сигурност на България, както и за интегрираната система за сигурност на Европейски Съюз и НАТО и следва неотложно да бъде разследван от всички способени органи, както и коментиран от всички виновни политически водачи.

Поради отсъствието на сходна съответна реакция в България, водачите на Национално обединяване на десницата сезират органите на Европейски Съюз и НАТО, да извършат инспекция по проблема и да разпознават има ли в действителност сходно непознато вмешателство и нарушена ли е независимостта на българските специфични служби.

Ето и цялата позиция на Национално обединяване на десницата: 

Уважаеми госпожи и господа,

Ние, представителите на демократичната общественост в България, обединени от полезности в „ Национално обединяване на десницата “, се обръщаме към Вас, мощно обезпокоени от протичащото се в европейска и атлантическа България.

На 16.06.2021 година с решение на служебното държавно управление, назначено от президента на Р България, беше препоръчан за освобождение от служба ръководителят на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР). В претекстовете е посочено, че под негово управление не е спазвана презумпцията за политическа индиферентност и безпристрастност. Изтъква се също, че е налице нарушаване на Закона за Държавна организация „ Разузнаване “, според който ДАР би трябвало да дава идентична по размер и наличие информация на президента, на ръководителя на Народното събрание и на министър-председателя. В формалната позиция на Министерски съвет се показва, че това деяние е подбудено от „ нуждата да се подсигурява устойчивостта на системата за отбрана на националната сигурност на Р България “.

Непосредствено след решението на служебния кабинет препоръчаният за премахване ръководител на ДАР направи обществено изказване пред медиите, в което съобщи, цитираме буквално: „ Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл, а също по този начин и координирани дейности с един прочут предприемач с доста обвинявания. “

Уважаеми госпожи и господа,

Ако думите на към този момент някогашния ръководител на българското разузнаване са истина, това значи, че има опит за вмешателство и надзор или към този момент осъществена намеса в работата на президента на Р България, на националните ни разследващи и контраразузнавателни служби, както и вероятен пробив в общата ни и интегрирана система за сигурност в Европейски Съюз и в НАТО от страна на Русия.

Информираме Ви също, че на 26.05.2021 година с декрет на президента, който е и виновен за дейностите на служебния кабинет, беше освободен ръководителят на ДАНС, който при освобождението си изрази сходни догатки, свързани със злонамерена намеса на страна, враждебно настроена към Европейски Съюз и НАТО.

Силно сме обезпокоени от събитието, че до този миг няма реакция от българската прокуратура или от друга държавна институция!

Обръщаме се към Вас с молба в границите на Вашите пълномощия и на опциите, с които разполагате, да извършите инспекция дали има съветска интервенция при промяната на ръководителите на ДАР и ДАНС и в случай че е по този начин, да окажете подпомагане за предприемане на съответните ограничения. Молим също обширно да ревизирате дали новите ръководители на двете организации имат връзки или са свързани с съветските разследващи служби.

С почитание:
Николай Ненчев -председател на Български земеделски народен съюз
Петър Москов – ръководител на КОД
Жаклин Толева – ръководител на БДФ
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР