Цветан Цветанов, председател на ПП Републиканци за България“, водач за

...
Цветан Цветанов, председател на ПП Републиканци за България“, водач за
Коментари Харесай

Цветанов призова за българите да гласуват на 11 юли |

Цветан Цветанов, ръководител на Политическа партия „ Републиканци за България “, лидер за 1-ви МИР Благоевград и за 4-ти МИР Велико Търново на листата на партията в изявление за Радио „ Фокус ” прикани българите да гласоподават на 11 юли. 

Той благодари на всички, които са подкрепили Републиканци за България и се извини на тези, на които гласовете им не бяха зачетени, з " ащото има доста наши симпатизанти и членове, които откакто направиха насрещни инспекции в ЦИК, видяха, че в протоколите гласовете им ги няма ".

" Искам просто да прикани всички български жители просто да се възползват от конституционното право да гласоподават. Защото високата изборна интензивност и резултатите, които ще се получат от изборния развой, ще дадат по-добра легитимност и по-голямата непоклатимост и резистентност за бъдещето на страната ", сподели той.

" Нека на 11 юли да подкрепим Републиканци за България – една фактически действителна, същинска, евроатлантическа партия, която фактически желае да прави действителни политики в разговор с всички политически обединения. И би трябвало да преодоляваме разликите си. А това може да стане единствено и само, когато влезем в българския парламент и фактически мислим за бъдещия разцвет на страната. Но всеки би трябвало да си резервира своята еднаквост и да не прави отстъпки от тематики, които са безусловно диаметрално противоположни на тезите, които са поставени. Но би трябвало въпреки всичко да се приказва ", добави Цветанов.

По думите му това, което го е впечатлило, е, че  трябва фактически сегашният длъжностен кабинет да поработи много по един проектобюджет за актуализация, тъй като с приключването на 45-ия парламент е блокирало доста от дейностите и политиките, които могат да се осъществят в съответните браншове.

" Вие знаете, че с това, което се оповестява от Финансово министерство, се търсят спомагателни финансови източници, с цел да могат да продължат политики, свързани с добавката за българските пенсионери, само че също по този начин и да може да се търсят спомагателни финансови запаси за обществени помощи, а също по този начин и за подкрепяне и поддръжка на бизнеса. От тази позиция, считам че декларираното от министъра на финансите за подготовка на проектобюджет и това, което беше обявено от министъра на стопанската система, че за Плана за възобновяване и резистентност се работи доста интензивно, само че аз считам, че фактически ще бъде добавена стойност след привършване мандата на служебния кабинет и към този момент влизане в пълномощия на едно обикновено настоящо държавно управление с избор, който ще направи българският парламент ", уточни водачът на Републиканци за България.

За рокадите в служби и за изказванията за подслушването Цветанов съобщи, че всичко, което се случва през последните 1-2 години, е доста интензивна работа и доста случаи, които са оповестени от прокуратурата и от специфичните служби за сериозен шпионаж на територията на страната. " Знаем, каква е дезинформационната акция, която се води от Кремъл по отношение на България. От тази позиция можем да създадем и сходни заключения, че това може би има някаква връзка. Но що се отнася до регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи, считам че там не би могло да се направи сходна връзка за сходно деяние ", уточни още той.

Мога да кажа, че всички тези, които сега някои от политическите играчи на политическата сцена и в интервала, когато към този момент не бях вицепремиер и министър на вътрешните работи и се развихриха свадите за подслушване, знаете че тогава опозицията, тогавашната съпротива внесе неизвестен сигнал в прокуратурата, по който стартира следствие, бяха формирани три каузи и тъкмо тези представители, които бяха на тогавашното развиване, даже мога да имам предвид и сега госпожа Мая Манолова, която тогава беше най-яростната, пламенна политичка, която говореше, споделяше, че в действителност е имало нерегламентирано подслушване, обвинявания които нямаше по какъв начин да бъдат правилни, тъй като и самият правосъден развой сподели, че всичко това е било повече на политическа основа, добави Цветан Цветанов.

Според него подслушването фактически е доста добра тематика, която може да предизвика доста политически диспути, доста опълчване и да ни отклони от действителните тематики, които би трябвало да вълнуват българските жители и политиците, това което би трябвало да вършат като управнически решения. 

Цветанов съобщи, че Републиканци за България имат доста ясни цели, като един от тях е електронното ръководство: " Ние изрично сме декларирали с нашите специалисти, че ще следваме естонския модел и считам, че сега изключително в изискванията на КОВИД се видя, че доста сериозна промяна би трябвало да бъде направена с цифровите услуги, които би трябвало да бъдат предоставени на жителите. И в същото време да има и нужната вяра за киберзащита, тъй като знаем, че това пък е една от слабостите във всяка институция. И по тази причина би трябвало да се работи взаимно ".

По думите му е значимо господство на закона. Важна е и правосъдната промяна, която би трябвало да продължи. " И за мен е извънредно значимо да се приказва и за политики, които стигат директно до хората – това са актуализация на пенсиите, първо би трябвало да мине актуализацията на бюджета, ние сме заявили това още в предходната акция и също по този начин да се върви към подкрепяне на дребния и междинния бизнес, като за най-малкия бизнес би трябвало да се разшири обсегът на патентния налог, с цел да може фактически хората да имат опция да работят, само че и да получават повече и да няма този тормоз от държавните институции в лицето на контролните органи ", добави Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР