След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на

...
След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на
Коментари Харесай

Румънци, чехи и поляци на Златните, туристи има основно през уикенда |

След слабото начало на сезона, се вижда леко оживление на туристопотока в курортния комплекс " Златни пясъци ". Това сподели за " Радио Варна " Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и притежател на хотел в комплекса.

" След отпадането на рестриктивните мерки за влизане в страната на румънците, туристите от северната ни съседка започнаха да идват в комплекса. Освен румънци, сега има и чешки и полски туристи. Много български туристи преоткриха Северното Черноморие ", разясни Стоянов.

" За страдание, сега доминира така наречен уикенд туризъм. През почивните дни работата се ускорява, само че през останалото време е едва ", разяснява още хотелиера.

Станислав Стоянов сподели, че чака реакция от държавните органи за справяне с проблемите в бранша. Според специалиста, е нужна по-добра реклама на България като сигурна и безвредна дестинация, както и обособяването на карантинни хотели.

" Идеята на карантинния хотел е да посреща околните и фамилиите на туристи, които са заболели или са със признаци на Ковид-19 и са признати в лечебно заведение ", разяснява Стоянов.

Той изрази безпокойство, че това лято може и да не дойдат туристи от Англия, които са анулирали резервациите си и за юли. Една от аргументите, по думите на специалиста, е закъснялото изваждане на страната ни от алената зона като рискова дестинация. Същата е обстановката и на немския пазар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР