Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,

...
Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,
Коментари Харесай

Столична община отговори на Минеков |

Всички реставрационни действия на пространството към паметника на Васил Левски, на паметника на Цар Освободител, на Лъвов мост и скулптурите на лъвовете е направено след координиране от Министерство на културата на осъществените реставрационни и консервационни действия. 

Това оповестиха от Столична община във връзка декларирани от министър Велислав Минеков. 

Столична община е правила само ремонт и възобновяване на съществуващите настилки и озеленени площи на паметника на Васил Левски. За този ремонт Министерство на културата и Националния институт за недвижимо културно завещание в своето мнение, което е неразделна част от издаденото позволение, са дали ясни инструкции за осъществените действия по настилките и озеленяването.

Столична община е показала в МК три разновидността за обновяването, като от министерството и НИНКН е определен този, който в най-голяма степен се придържа към съществуващото състояние и той е изпълнен. Столична община не е изпълнявала реставрационни действия по самия монумент на Васил Левски. 

Консервацията и реставрацията на паметника на Цар Освободител Александър II на пл. „ Народно заседание “ е съгласувана във всичките й елементи от Министерство на културата, включително са: Експертиза и ремонт на конника, подсилване на земната основа и консервация на каменен фундамент и балюстрада, част Конструктивна; подсилване и закрепване на бронзовите фигури, част „ Конструктивна “; консервационно-реставрационни работи на паметника на Цар Освободител, част Технологична.

При осъществяването на плана за създаване на транспортен възел „ Лъвов мост “ консервационно-реставрационните действия на архитектурния монумент „ Лъвов мост “ са съгласувани от Министерство на културата и изпълнени, според дадените инструкции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР