Агенция Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2

...
Агенция Пътна инфраструктура“ спира
изграждането на 4 мостови съоръжения в
участък 2
Коментари Харесай

АПИ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от АМ „Хемус“, на които се работи без технически проект

Агенция „ Пътна инфраструктура “ спира изграждането на 4 мостови уреди в участък 2 от автомагистрала „ Хемус “, на които е открито, че се работи без технически план. Най-голямото от тях е с дължина към 1000 м.

При направена инспекция е установено, че на 26 май 2021 година на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя план е отхвърлен и е изтънчено изработването на нов план. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови уреди е продължила без механически план, което е в изрично несъгласие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на сектор 2, който е от пътен възел „ Дерманци “ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „ Каленик “ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови уреди да бъде подновена след към 2 месеца, когато трябва да бъдат подготвени техническите проекти на четирите уреди.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В правата са предвидени два пътни възела - п. в. „ Угърчин “ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „ Каленик “ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „ Угърчин “, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР