Продажбите на нови коли у нас нарастват със 76.5% на

...
Продажбите на нови коли у нас нарастват със 76.5% на
Коментари Харесай

Близо 10 000 нови коли продадени у нас през тази година

Продажбите на нови коли у нас нарастват със 76.5% на годишна база през месец май, сочат новите данни на Европейската асоциация на автомобилните производители. Това е по-висок ритъм на напредък по отношение на междинния за Европейския съюз, който възлиза на 53.4%.

През месец май у нас от първи притежател са били регистрирани 1989 броя нови коли. За първите пет месеца на годината, записаните нови коли в България доближават 9973 броя, което е покачване от 26% по отношение на същия интервал на 2020 година.

Високият растеж се дължи на ниската база, защото през обсъжданите интервали на предходната година, COVID-19 пандемията бе парализирала произвеждане и търговия. Така данните издават възкръсване на пазара на нови коли в Европейски Съюз.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Продажбите на нови коли у нас нарастват със 191% през...

През месец май в Европейски Съюз са регистрирани от първи притежател 891 665 броя нови коли. За интервала януари – май продажбите доближават 4.31 млн. броя, което е растеж от близо 30% по отношение на 2020 година.

От началото на годината най-голям растеж в продажбите се регистрира в Италия (+63%), Гърция (57%) и Франция (+50%). От другата страна на монетата се намират Румъния (спад от 9%), Нидерландия (спад от 2.4%) и Литва (+7.2%).

Автомобилите от марките на Volkswagen Group са били най-предпочитани от началото на годината, като тези модели записват 1.1 млн. нови регистрации към края на май. Челната тройка се добавя от Stellantis (1 млн. броя) и Renaoult Group (409 хиляди броя).
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР