Прокуратурата е поискала от американските власти информацията, на която се

...
Прокуратурата е поискала от американските власти информацията, на която се
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска от САЩ повече информация по казуса Магнитски

Прокуратурата е поискала от американските управляващи информацията, на която се основават констатациите на способените органи на Съединените щати по повод глобените по Глобалния закон " Магнитски " Делян Пеевски, Васил Божков, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов и обвързваните с тях търговски сдружения.

Чрез Министерството на правораздаването до Департамента по правораздаването на Съединените щати са изпратени обособени писма за всеки един от санцкционираните, оповестява БНР.

Исканията са по отношение на формираните у нас инспекции против шестимата, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Именно оповестената от способените управляващи на Съединени американски щати информация беше съображение за предприемане на дейности от страна на българската прокуратура, според нейните пълномощия. Информацията би помогнала за изясняване предмета на формираните инспекции и вероятно бъдещо наказателно следствие ".

На въпрос дали прокуратурата не можете да работи по тези инспекции, до момента в който не получите тази информация Милева отговори - " Не, в противен случай ние желаеме информация и от българските институции ". Тоест върви и редом тук работа през нашите институции?

" Абсолютно - да ", удостовери представителят на основния прокурор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР