17 Юни Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на

...
17 Юни Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на
Коментари Харесай

Телерик Академия стартира програма за подготовка на DevOps инженери

17 Юни
Телерик Академия започва най-цялостната стратегия за подготовка на DevOps инженери в България. Програмата е валидирана от водещи ИТ компании, измежду които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon и Americaneagle.com, а главен преподавател е Даниел Ранков, Cloud & DevOps управител в MentorMate, притежател на 7 документа от Amazon и първият AWS Community Hero в България. Приемът е отворен през уеб страницата на Телерик Академия до 12 септември.

Цялостна практическа стратегия
Програмата Telerik Academy Upskill DevOps стартира на 11 октомври и ще се организира онлайн с вечерни лекции два пъти в седмицата. В рамките на 3 месеца участниците ще усвоят основни принадлежности и концепции за използването на най-хубавите практики за бързо произвеждане и доставка на първокласен програмен продукт, измежду които създаване на DevOp просвета, методът на непрестанно консолидиране и доставка на софтуерни системи (Continuous Integration/Continuous Delivery), витален цикъл на доставка на софтуерен артикул, DevSecOps, работа с Docker, Kubernetes, AWS и други

В края на образованието курсистите ще са придобили на практика познания и умения, с цел да управляват DevOps процесите в компанията, с което да оказват помощ за по-доброто съдействие сред софтуерните инженери и систематичните админи, да ускорят процесът по итерация и валидиране на хрумвания, създаване и снабдяване на качествени, сигурни и устойчиви софтуерни артикули.

Обучението смесва доктрина с процедура от богатия опит на лекторите, като всичко учено се упражнява с създаването и решаването на действителни проблеми. По този метод добитите познания са използвани в действителна среда и могат незабавно да допринесат в работните процеси на работното място.

Сред гост-лекторите в програмата, които се причисляват към Даниел Ранков, са Христо Войводов, Staff Engineer във VMware, Виктор Цветков, основен софтуерен шеф на Телерик Академия, който има над 12 години опит като софтуерен разработчик и началник на екип, Станислав Христов, Cloud Craftsman в ST6, който има над 10 години опит в Operаtions и DevOps с фокус върху автоматизации и оптимазации, Стоян Янев, старши DevOps инженер в NewsUK.

" Ускорената цифровизация и потребността от усъвършенстване на процесите след последната динамична година, усили потребността от DevOps функционалност в фирмите. За сполучливото ѝ внедряване съществена роля имат DevOps инженерите, което направи тези експерти още по-търсени, а гладът за добре готови фрагменти - огромен. В отговор на тази потребност и след диалози с представители на ИТ бранша, изградихме и първата цялостна Upskill DevOps стратегия у нас. Вярваме, че с нея ще разкрием нови благоприятни условия пред експертите, които желаят да се развиват в сфера на DevOps, както и ще осигурим на бизнеса достъп до първокласен гений, с цел да основава и развива по-бързо и несъмнено новаторски софтуерни артикули и услуги ", разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Кандидатстване
Програмата е подобаваща за младши DevOps инженери или софтуерни инженери и систематични админи, които търсят надграждане на знанията или преквалификация. Обучението е уместно и за софтуерни компании, които желаят да влагат в развиването на уменията на чиновниците си в тази сфера.

Кандидатстването става през уеб страницата на Телерик Академия и с изключение на подаване на CV, включва и къс онлайн тест.

Ролята на DevOps инженера
DevOps (Development и Operations) е методология за разработка на програмен продукт, в която интервенциите не са разграничени, а са свързани и подвластни. Това оказва помощ на фирмите да създават програмен продукт по-бързо, качествено, несъмнено и с по-добра следваща поддръжка. DevOps инженерът е в центъра на това, като диригент на процесите и връзка сред екипите.

Според данни на Research And Markets приходите от DevOps услуги са нарастнали с 29.4% през 2020 година, а упованията са, че наклонност ще се резервира и през 2027 година това ще е пазар за над 21.3 милиарда $.
На 6 юли водещи лектори от програмата Telerik Academy Upskill DevOps ще опишат повече за образованието и ролята на DevOps инженера по време на безвъзмезден уебинар. Желаещите могат да се записват на следния.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР