Операцията е на територията на всички страни, членки на ROADPOL В

...
Операцията е на територията на всички
страни, членки на ROADPOL В
Коментари Харесай

Засилени проверки за недопускане на управление на МПС от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества

Операцията е на територията на всички страни, членки на ROADPOL

В ход е интервенция за недопускане на управление на моторни транспортни средства от водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, заяви гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП. Действията вече са почнали и ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се организира по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL и аналогични дейности има на територията на всички страни от Европа. Владинов обърна внимание, че в рамките на дейностите, за времето от 00:00 ч. до 23:59 ч. на 19 юни 2021 година ще се проведе „ 24-часов маратон ” – натоварен контрол относно определяне използването на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози от водачите на МПС.

Причина за провеждането на интервенция като тази, е че пътнотранспортните произшествия, породени от водачи, употребили алкохол или наркотичните вещества, са със сериозен дял, а последствията от тях са доста тежки. Това е и претекст в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат планувани два пъти в годината – един път при започване на месец юни и един път при започване на месец декември.

По време на интервенцията бъдат извършвани проверки за годна задължителна застраховка „ Гражданска отговорност “ на автомобилистите.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР