Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в

...
Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в
Коментари Харесай

Корпоративният сторидж на Seagate – гъвкав, ценово-ефективен и производителен


Сторидж устройствата на Seagate са гъвкаво и ценово-ефективно решение в центровете за данни
(снимка: Seagate)

Малки или огромни, през днешния ден компаниите и организациите от всички браншове са изправени пред едни и същи провокации – по какъв начин и къде да съхраняват данните си. Водещият производител на сторидж системи Seagate има отговор на тази потребност.

Проучване на IDC, извършено в интервала 2018-2025 година, ясно демонстрира наклонността – размерът от данни в международен мащаб пораства в експоненциална взаимозависимост. Ако през 2018 година са регистрирани 33 зeтабайта (ZB) данни, до 2025 година анализаторската компания чака размерът на данните да доближи немислимите към този момент 175 ZB.

Отчитайки този тренд, от ден на ден производители се ориентират към разширение на обичайното си портфолио от решения и стартират да оферират нови, корпоративни системи за предпазване на данни. В резултат на непрекъснатото рационализиране на технологиите, на пазара се появяват разнородни сторидж системи, а на клиентите се постанова да избират сред голям брой разновидности – от обичайните твърди дискове, през напълно флаш-базираните до хибридните флаш решения.

Глобалният размер на данните ще нараства експоненциално в околните години
(източник: IDC, Seagate)

Изборът на най-хубавото решение за съответния бизнес става все по-труден, изключително когато би трябвало да се съчетаят от време на време несъвместими условия към сторидж системите. Но все пак ясно се вижда определящ фактор – SSD дисковете са желани за бизнес приложенията.

Предимствата на SSD решенията са известни – преди всичко това е по-висока продуктивност във връзка с входно/изходните интервенции в секунда (IOPS), спрямо обичайните хард дискове (HDD). За сериозните бизнес-приложения този индикатор е изключително значим и накланя везните към избор на напълно флаш-базираните решения. В комбиниране с непрестанно намаляващите цени на флаш сториджа, излиза наяве за какво SSD сториджът е все по-предпочитан от клиентите.

И макар че SSD системите печелят от ден на ден последователи и този пазарен сегмент бележи растеж през последните четири години, хибридните решения (съчетание от SSD и твърди дискове) не престават да преобладават с максимален пазарен дял.

Като регистрира пазарните трендове, Seagate предлага на клиентите, търсещи висока продуктивност, напълно флаш-базирани решения с конкурентни съотношения цена/производителност. Но водещият производител на сторидж артикули е планувал и хибридни разновидности за тези, които избират усъвършенствано решение в границите на избран бюджет.

Твърдите дискове Seagate са необятно застъпени на пазара у нас, а неотдавна компанията разгласи, че ще доставя в България и най-новите си решения за предпазване на данни с фокус върху корпоративния сегмент в партньорство с.

Новите корпоративни оферти на Seagate са групирани в няколко семейства съгласно техническите си параметри:

Seagate Exos Е и Nytro E

Сериите Exos Е и Nytro E включват JBOD шасита с форм-фактор 2U и 5U, които могат да поберат до 12, 24 и 84 диска и да обезпечат оптимален потенциал за предпазване до 1,5 петабайта (PB) при потребление на 18 TB SAS носители.

Серията Exos E разрешава създаване на гъвкави и лесни за поддръжка модулни сторидж системи
(снимка: Segate)

Всяко едно предложение от Exos E серията се вписва в модулните сторидж системи на Seagate. Това прави тези решения изключително гъвкави, защото всички сериозни детайли могат да бъдат заменяни, което значи лесни апаратура и поддръжка, както и благоприятни условия за уголемение посредством прибавяне на модули и съставни елементи.

Моделът Exos Е 2U12 разполага с интерфейс SAS 12Gb/s и може да побере до 12 диска. Потребителят има избор сред Seagate твърди дискове, SSD-та или композиция от двата разновидността. Пропускателната дарба варира от 14,4 GB/s с индивидуален контролер до 28,8 GB/s с двоен.

Моделът Exos E 2U24 побира до 24 диска в 2U кутия и има същите скоростни индикатори като версията 2U12, във разновидности с един или два контролера.

Nytro E серията  е предопределена за работа във високопроизводителна среда
(снимка: Segate)

Моделът Nytro E 2U24 е планиран за оптималната SSD  продуктивност и пести място, защото може да побере до 24 SSD диска. Интерфейсът е SAS 12Gb/s и, както при Exos E, пропускателната дарба варира от 14,4 GB/s с индивидуален контролер до оптималните 28,8 GB/s при настройка с двоен контролер. Nytro E 2U24  е предопределен за работа във високопроизводителна среда, която е изключително подвластна от скоростта на транспорт на данните.

Seagate Exos X и Nytro X

Сериите Exos X и Nytro X съчетават висока продуктивност и налични цени. Тези решения са изключително подобаващи за дребни и междинни компании, за бизнеси, които търсят ценово усъвършенствано решение, без да вършат компромис с техническите параметри.

Двете серии включват гъвкави сторидж решения за съвсем незабавен достъп до данните във виртуална среда. Всички артикули са създадени на база модулна архитектура, което разрешава бърза конфигурация, лесна поддръжка и уголемение, а също и подмяна на обособени елементи и съставни елементи при положение на нужда – като например „ hot-swap ” замяна на съставни елементи, без изключване на системата.

Exos X 5U84 е моделът с максимален потенциал в серията –  до 1,3 РВ данни в едно 5U шаси
(снимка: Seagate)

Exos X и Nytro X се отличават с ценово усъвършенствана архитектура, която поддържа до 99,999% наличност на данните – или общо до 5 минути на година, през които масивът е изключен поради поддръжка или ъпдейти. Всеки един съставен елемент от тези решения е планиран и създаден от Seagate, което изяснява високата надеждност.

Във семействата Exos X и Nytro X се употребява образован фърмуер и Se-cure технология на Seagate за киберсигурност, която подсигурява безвреден и сигурен достъп до данните и ръководството на масива.

Моделите Exos Х 2U12 и Exos Х 2U24 са подобаващи за дребни и междинни компании, защото при тях като е реализиран най-благоприятен баланс сред цена, продуктивност и потенциал. Сториджите се оферират в конфигурации с 12 до 84 гнезда и оптималната пропускателна дарба до 7 GB/s, която може да се реализира и единствено със SAS HDD носители.

Exos Х 2U12 има оптимален потенциал до 12 диска в 2U шаси за монтиране в долап, а скоростта на трансфер доближава 7 GB/s. При увеличение на размера на данните, системата може да се разшири и надгради до 216 TB потенциал в размер 2U.

Exos Х 2U24   с потенциал до 24 диска в 2U шаси може да се конфигурира и единствено с твърди дискове, и като хибридна флаш-среда. Това е гъвкаво решение, което е изключително уместно за стрийминг при оптимални условия, където се съчетават висока скорост и забележителен потенциал. Благодарение на системата за отбрана на данните Seagate ADAPT, времето за „ downtime ” е доста понижено.

Модулните сторидж системи на Seagate разрешават „ гореща подмяна ” на сериозни компоненти 
(снимка: Seagate)

Най-голям потенциал в тази серия предлага моделът Exos X 5U84 : до 1,3 РВ данни в едно 5U шаси, със скорост 7 GB/s при четене на данни, 5,5GB/s при запис и до 99,999% наличност на данните. Системата може елементарно да се разшири с три спомагателни Exos X 5U84 системи за справяне с непрестанно възходящия размер от структурирани и неструктурирани данни.

Това решение дава еластичност на бизнеси, които изискват високи скорости на четене и запис, като в същото време обезпечава доста сторидж пространство с мигновен достъп до приложенията във виртуална среда.

Nytro X устройствата се нареждат като най-подходящите решения за създаване на корпоративни и частни облаци с висок потенциал, а също и за центрове за предпазване на данни, когато се избира ценово-ефективен вид.

Моделът Nytro X 2U24 е планиран за оптималната продуктивност, защото дава безграничен достъп до данните при извънредно ниска инертност – 250 микросекунди! Ето и главните му преимущества:

Nytro X 2U24 осигурява безграничен достъп до данните при инертност от единствено 250 микросекунди
(снимка: Seagate)

Seagate Exos AP

Тази линия сторидж решения е показана у нас от най-големия модел –  Exos AP 4U100 , който е изпълнен в ултракомпактно 4U шаси със 100 гнезда, разполага с два процесора Intel Xeon Scalable и 4×10 GbE мрежови интерфейса (с опция за разширение до 100 GbE).

Exos AP предлага оптимален потенциал до 1,72 PB и е предопределен за създаване на частни облаци в среди с висока компактност и висока пропускателна дарба на работните потоци. Системата е подобаваща за приложение в разнообразни браншове като медии, опазване на здравето, автомобилна промишленост, финансови институции, индустриални действия и други

Важно е да се означи и ниската обща цена на владеене на Exos AP 4U100, с помощта на високата компактност и енергийна успеваемост на системата. Нейната надеждност се подсигурява от потреблението на най-малък брой конектори и кабели и двоен 12G SAS контролер. Сториджът побира до 96 броя 3,5-инчови твърди диска и има четири 2,5-инчови гнезда (което улеснява SSD кеширането).

Exos AP 4U100 е ултракомпактно 4U шаси със 100 гнезда за потенциал до 1,72 PB
(снимка: Seagate)

Новите сторидж оферти на Seagate са насочени към необятен кръг корпоративни консуматори и оферират разнородни разновидности съгласно условията на съответния бизнес. Устройствата са налични на нашия пазар от.

Съдържание по материали от Seagate
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР