Лина Кан настоява за по-строг контрол над технологичните гиганти(снимка: Lina

...
Лина Кан настоява за по-строг контрол над технологичните гиганти(снимка: Lina
Коментари Харесай

САЩ назначиха критик на Big Tech в търговската комисия


Лина Кан упорства за по-строг надзор над софтуерните колоси
(снимка: Lina Khan / Twitter)

Лина Хан, антитръстов специалист от високо равнище и неприкрит критик на Big Tech, бе определена за член на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати. Сенатът утвърди назначението на Хан с 69 на 28 гласа.

Президентът Джо Байдън номинира професорката от Юридическаката школа в Колумбия за комисар на FTC през март, напомня. През 2017 година тя разгласява публикация в Yale Law Journal, която разкритикува антитръстовата рамка на Съединени американски щати, потвърждавайки, че сегашните закони и политики към този момент не са съответни и задоволителни, с цел да държат под надзор огромните софтуерни компании.

По време на чуване през април Хан съобщи, че способността на ИТ колосите да преобладават на един пазар дава на фирмите, в някои случаи, опция да се разпростират на прилежащи пазари.
още по тематиката
„ Толкова съм признателна на Сената за това удостоверение ”, написа в обществените медии. „ Конгресът сътвори Федералната комерсиална комисия, с цел да пази лоялната конкуренция и да брани потребителите, служащите и честния бизнес от нелоялни и лъжливи практики. Очаквам с неспокойствие да поддържа тази задача с активност и да послужвам на американската общност ”.

Байдън към момента не е назначил непрекъснат ръководител на организацията или някой, който да управлява антитръстовото поделение на Министерството на правораздаването, отбелязва Ню Йорк Таймс. В администрацията му обаче има и други видни антитръстови специалисти.

По-рано тази година президентът назначи Тим Ву, бранител на мрежовия неутралитет, който измисли самия този термин, за консултант на Белия дом в Националния стопански съвет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР