16 Юни В добавка към нарастващите опити за контрол срещу

...
16 Юни В добавка към нарастващите опити за контрол срещу
Коментари Харесай

Британски регулатор погва Apple и Google за дуопол

16 Юни
В добавка към възходящите опити за надзор против редица търговски практики на софтуерните колоси, новооснован английски регулатор стартира изследване на евентуалните господстващи пазарни позиции на Гугъл и Apple в разнообразни браншове. Отделът за цифрови пазари на Службата по конкуренцията и пазарите на Обединеното кралство (CMA) ще изследва хипотетичната доминация на Гугъл и Apple в редица аспекти, в това число техните мобилни операционни системи, магазини за приложения и уеб браузъри.

Главният изпълнителен шеф на CMA Андреа Кочели разяснява, че управляващите са си сложили за цел да открият дали Apple и Гугъл основават проблеми, като управляват " главните шлюзове, посредством които хората изтеглят приложения или сърфират в мрежата на мобилните си телефони, без значение дали става дума за извършване на покупки, гейминг, стрийминг на музика или гледане на телевизия ".

CMA ще изследва " ефикасния дуопол " на двойката и дали техните съперници са възпрепятствани, като ще се обърне особено внимание на резултатите от пазарната мощност на фирмите върху други бизнеси, в това число разработчиците на приложения.

Проучването ще отнеме 12 месеца и може да докара до издаване на насоки за бизнеса и потребителите, дружно с рекомендации към държавното управление за евентуални дейности.

CMA започва друго следствие против Apple през март след изказвания за антиконкурентно държание към разработчиците на приложения. Компанията също по този начин се проверява от Европейската комисия, до момента в който практиките на Гугъл са в центъра на вниманието в Съединени американски щати от 2019 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР