15 Юни От здравеопазване до търговия, от промишленост до маркетинг,

...
15 Юни От здравеопазване до търговия, от промишленост до маркетинг,
Коментари Харесай

Кой купува AI стартъпи?

15 Юни
От опазване на здравето до търговия, от индустрия до маркетинг, изкуственият разсъдък е все по-често във фокуса на промишленостите и фирмите. Същевременно, дефицитът на AI фрагменти е явен, което изправя огромните софтуерни колоси пред съществени провокации. Решението, на което те все по-често се стопират, е придобиването на AI стартъпи, някои от които в напълно ранен етап на развиване.

Кои са софтуерните компании, които получават най-вече AI стартъпи?

Според на CB Insights, измежду петте софтуерни колоса Фейсбук, Amazon, Microsoft, Гугъл и Apple (или известни с акронима FAMGA), Apple е компанията, която придобива най-вече стартъпи, работещи в региона на изкуствения разсъдък. За интервала от 2010 година до през днешния ден, тя е купила 29 започващи AI компании. Придобиването на стартъпи стои в основата на основните характерности на телефоните iPhone като FaceID, посредством която разрешава потребителите да отключат телефона посредством различаване на лицето и асистента Siri и така нататък

Гугъл се подрежда на второ място в класацията с 15 придобивания, следвана от Microsoft - с 13 и Фейсбук и Intel - с 12. Веднага след петте водача се подреждат Amazon, Salesforce, Twitter, Cisco, ServiceNow и IBM.

Според анализаторите от CB Insights придобиването на стартъпи, разрастващи се в региона на изкуствения разсъдък бележи непрекъснат растеж, като единствената година със спад е 2020 година (спад от 34% на годишна пада), което разумно се изяснява с пандемията и настъпилата рецесия.

Най-привлекателни за вложителите се оказват стартъпите, работещи в региона на обработката на натурален език (NLP или natural language processing) и технологията " компютърно зрение ", следвани от търговията и опазването на здравето, като придобиването на започващи компании в региона опазването на здравето бележи сериозен растеж през предходната година.

Снимка: Pixabay, OpenClipart-Vectors
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР