Общината и гражданите в Севлиево ще бъдат информирани регулярно за

...
Общината и гражданите в Севлиево ще бъдат информирани регулярно за
Коментари Харесай

Смарт решение измерва качеството на въздуха в Севлиево


Общината и жителите в Севлиево ще бъдат осведомени регулярно за качеството на въздуха
(снимка: Виваком)

И новативна система за премерване на качеството на атмосферния въздух проработи в Община Севлиево. Решението е внедрено от Виваком в партньорство с Develiot, оповестиха от телекомуникационната компания .

Смарт системата мери главните замърсители, измежду които равнище фини прахови частици до 10 микрона, до 2,5 микрона, температура, мокрота и атмосферно налягане. Измерванията се предават към централизирана платформа за визуализация, предпазване и разбор на данните.

Системата за мониторинг е основана в облачна платформа и се ръководи посредством подсъзнателен интерфейс и устройство с достъп до интернет. Настройва се съгласно потребностите на потребителя и показва  и данните за качеството на въздуха, в това число по часове.
още по тематиката
За по-голямо улеснение е планувана опция за в действително време, което е причина за навреме разкриване на нерегламентирано замърсяване, осъществяване на инспекция и предприемане на бързи ограничения.

Освен общината, жителите също ще се осведомят за качеството на въздуха. Публично наличната част на платформата пресъздава средночасовите стойности от измерванията, разполага с показател на качеството на атмосферния въздух и с списък на средночасовите измервания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР