Учените вече доказаха, че представителите на силния пол по-трудно топят

...
Учените вече доказаха, че представителите на силния пол по-трудно топят
Коментари Харесай

Опасните последици от биреното коремче

Учените към този момент потвърдиха, че представителите на мощния пол по-трудно топят мазнини спрямо дамите. А неотдавна са безапелационни и за друго - необятно публикуваните бирени коремчета, които следим при всеки втори мъж, изключително в по-напреднала възраст, единствено звучат безобидно. Всъщност са извънредно рискови за здравето.
 Мъжете, дамите, тренировките и кой от двата пола топи мазнините по-бързо
Мъжете или дамите горят по-лесно мазнини

Бонус точки за някого

Трупането на коремни мазнини постоянно води до сърдечно-съдови проблеми и до ендокринологични разстройства като диабет. Но с тях не се изчерпват рисковете от още куп съществени болести.

През месец април излязоха резултатите от на петима здравни специалисти от Канада, чиято цел е била да потвърдят или да отрекат топлата връзка сред талията и рака на простатата.
 Снимка 534783

Учените създали редица проучвания на повече от 1900 представители на мощния пол. Събрали данните от техните измервания на кръст и ханш, растеж, тегло и други данни, с цел да дефинират техния показател на телесна маса (ИТМ).
 Снимка 534784

Така стигнали до заключението, че обиколката на талията от 101.6 или повече сантиметра е тясно обвързвана с още по-висок риск от нападателен рак на простатата.

Експертите откриват и друго - единствено по себе си общото затлъстяване не е причина за това онкологично заболяване, до момента в който мазнините в региона на талията са.
 Затлъстяването, лекарството Wegovy и може ли да бъде дейно против качване на килограми
Това ли е търсеният лек против затлъстяването

Нов теоретичен пробив

" Коремното затлъстяване предизвиква хормонални и метаболитни вариации, които могат да насърчат растежа на хормонално подвластни ракови кафези ", изяснява създателят на проучването, лекар Ерик Валие от Университета в Монреал. Освен това води и до понижаване на тестостерона, прецизират още от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР