15 Юни А1 и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP

...
15 Юни А1 и Пощенска банка завършиха внедряването на SAP
Коментари Харесай

А1 и Пощенска банка внедриха SAP S/4HANA

15 Юни
А1 и Пощенска банка приключиха внедряването на SAP S/4HANA, интегрирано решение от ново потомство за ръководство на вътрешните процеси в банката, което е значима крачка в пътя към цифровата промяна на финансовата институция. SAP ERP решението беше особено приспособено от екипите на А1 за характерните потребности на Пощенска банка и подкрепя процесите по финансово ръководство - разбор и обмисляне, ръководство на лични и наети парцели, ръководство на контракти и доставки, правене на капиталов и действен бюджет.

" В банковия бранш доста ясно се виждат изгодите от дигитализацията. Радвам се, че А1 е софтуерен сътрудник на Пощенска банка по пътя към цифровата промяна. Разнообразният опит на специалистите на А1 и стратегическото ни съдействие със SAP България, ни слагат в отлична позиция, с която успяхме да допринесем за това Пощенска банка да усъвършенства своите бизнес процеси, тъй че да продължи да покачва ефикасността си, да покачва качеството и да улеснява работата на чиновниците си. Всичко това е от основно значение за усъвършенстването на потребителско преживяване, към което и Пощенска банка, и А1 се стремим, " съобщи Младен Маркоски, основен шеф " Финанси " и член на УС на А1 България.

" За Пощенска банка пътят на нововъведенията и дигитализацията е одобрен стратегически избор. Искахме да въведем технология, която да ни разреши да взимаме по-бързи решения и да подобряваме непрестанно потребителско преживяване, до момента в който отговаряме на всички правни и регулаторни условия. Затова за нас беше значимо да работим с софтуерен сътрудник като А1, който освен разполага с ИТ и финансова експертиза, квалифицирани екипи, само че и има вяра в дигитализацията също като нас. Доволен съм от постигнатите значими резултати още в първия месец след внедряването на ERP системата и съм сигурен, че изгодите за нашите клиенти и чиновници ще не престават да са все по този начин осезаеми ", разяснява Димитър Шумаров, изпълнителен шеф, основен финансов шеф и член на УС на Пощенска банка.

С софтуерната поддръжка на А1 по внедряване на ERP решението SAP S/4HANA мениджърите в Пощенска банка имат опция да виждат трендове в действително време посредством сравняване на резултатите по разнообразни разрези. Това способства за усъвършенствано финансово ръководство, отчетност и съпоставимост на резултатите. Въвеждането на новаторската система обезпечава бърз и елементарен достъп до информация, което от една страна форсира взимането на бизнес решения, а от друга - усъвършенства потребителско преживяване.
Внедряването на SAP S/4 HANA в Пощенска банка способства за по-голяма еластичност и адаптивност при организационни промени, и оптимизация на осведомителния поток посредством еднократно култивиране на документи. Интеграцията, направена от екипите на А1, води също и до по-добро структуриране на докладите и бистрота във връзка с външни регулаторни и контролни организации. Същевременно се поддържа високо равнище на сигурност на информацията, което е от изключителна значимост за всяка организация, оперираща в областта на финансите. Като част от плана са въведени също и стандарти за консолидиране на външни приложения и процеси, както и механизми за развиване и усъвършенстването им.

Екипът, работил по интеграцията, включваше над 20 ИТ и финансови специалисти от А1, в това число представители на SAP Компетентния център на А1. Те работиха в съдействие с сътрудниците си от посоки " Финанси ", " Централни интервенции " и " Информационни технологии " на Пощенска банка.

А1 е стратегически сътрудник на SAP България, с помощта на което може да дава на своите бизнес клиенти ERP решения както за бранша на дребните и междинни компании - SAP Business One, по този начин и за огромни корпорации - SAP S/4HANA. Компанията развива своя SAP Компетентен център от повече от 15 години и към този момент разполага с над 30 специалисти с разнородни пълномощия в областта на консултирането, внедряването и поддържането на SAP ERP системи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР