Намираме повече от хаос в секторите – системен безпорядък и

...
Намираме повече от хаос в секторите – системен безпорядък и
Коментари Харесай

Стефан Янев: Картината в страната е корупция, маскирана в законосъобразна форма

" Намираме повече от безпорядък в секторите – систематичен хаос и липса на правила, тази процедура е част от отрицателната констатация. Служебното държавно управление показва кураж и да показа пред вас реалистичната картина – корупция, маскирана в благовидна, законосъобразна форма. Публичен бранш, стопанска система, селско стопанство, бранш просвета са обрасли в сходни негативи. Първо демонстрираме пред жителите, по-късно ще опитваме да ги решаваме ", съобщи министър председателят Стефан Янев по време на доклада на служебното държавно управление малко повече от месец след встъпването в служба.

" Служебното държавно управление няма комфорта на 100 дни толеранс. Това, което заварих беше безпорядък, за жалост, колкото повече работим, намираме освен това от безпорядък - систематичен хаос и липса на правила. Тази процедура е част от отрицателната констатация, която намираме ". С тези думи стартира доклада на работата на държавното управление за първия месец от мандата си министър-председателят Стефан Янев.

В брифинга вземат участие с изключение на министър председателят Стефан Янев, вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев, вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, министрите на стопанската система, финансите и опазването на здравето - Кирил Петков, Асен Василев и доктор Стойчо Кацаров. Като образец за безпорядъка в страната Янев даде източените язовири у нас.

“Опитваме се да преодолеем аргументите, които изкараха хората на площада предходната година. Показа се блян за смяна ”, разяснява още служебните министър председател и добави, че силата на жителите е, че те дефинират дневния ред.

" За страдание един от министрите, които участват тук, стана прочут с една метафора на това, което заварихме - затревените източени язовири. Наистина е метафора и тази метафора се отнася и за другите браншове ", разяснява Янев.

Според него служебното държавно управление е демонстрирало кураж да оцени това, което намира и да показа реалистичната картина. Янев съобщи, че куражът на служебното държавно управление се състои в това, че корупцията е замаскирана законосъобразно. Премиерът отново повтори, че честността е главен водещ критерии за ръководството им. За изборите сподели, че ЦИК сега има опция да вземе осведомено решение за доставката на машините.

“Мисля че сме на прав път и няма да има препядствия пред организацията за изборите ”, разяснява минситър-председателят. По думите му служебния кабинет би трябвало да покаже нов жанр на държание.

" Искаме да вдъхнем на жителите убеденост, че техния избор има значение ", съобщи още той. Янев прикани хората да гласоподават, с цел да имат чувството, че вземат участие в ръководството на страната. Премиерът посочи и ролята на медиите и благодари за толерантността. Той благодари на министрите, че са се трансформирали в мост сред властта и жителите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР