15 Юни Нова инициатива стартира иновативната българска компания MM Solutions,

...
15 Юни Нова инициатива стартира иновативната българска компания MM Solutions,
Коментари Харесай

MM Solutions стартира безплатно обучение за алгоритми за софтуера на вградените камери

15 Юни
Нова самодейност започва новаторската българска компания MM Solutions, която ще е фокусирана върху ролята на логаритмите в развоя на програмен продукт за вградени камери. Наречена MMS BrainTech, просветителната самодейност ще включва най-различни сесии, които ще се състоят в централата на компанията, в стеснен кръг и при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. Първите 3 тематики са: " Електронните камери през днешния ден: изгодата от гигахерците ". Тази сесия ще се организира на 17 юни от 18.30 ч. / Сесията " Изображения - дестилация и пирамидална декомпозиция " е планувана за 22 юни, още веднъж от 18.30ч. / " Разпознаване на хора и AI в камерите на MM Solutions " е третата сесия. Тя ще е на 29 юни от 18.30ч. /
Презентатори в сесиите са " hands-on » специалисти от екипа на компанията, а специфичен посетител на първата сесия с алгоритмична сказка ще бъде и проф. Красимир Манев.

В рамките на самодейността ще се организира и минитурнир по логаритми, в който по избор могат да се включат всички участници. Най-добрите решения ще бъдат наградени по време на третата сесия. Организацията на MMS BrainTech се реализира в партньорство с екипа на.

MM Solutions e компания с над 20-годишен опит в създаването на програмен продукт за камери на мобилни устройства. Компанията е основана от група български инженери, които си слагат за цел да разработят първия дигитален фотоапарат в Европа. Те създават фотоапарата Photo Clip, който е отличен със златен орден от Международния пловдивски панаир. Натрупвайки знания в региона на обработката на изображения, създателите се насочват към мобилната промишленост. В момента MM Solutions e водещ в света разработчик на програмен продукт за вградени камери. Компанията разполага с екипи, занимаващи се с нововъведения и логаритми за обработка на изображения, софтуерни разработки, верификация и настройки на цифрови камери, програмиране на вградени (embedded) системи, хардуер и техническа докумeнтация. Сред главните сътрудници на MM Solutions са одобрени производители на чипове, измежду които Qualcomm и Texas Instruments. Клиенти на компанията са водещи производители на смарт телефони, таблети, навигационни системи, дронове, екшън камери, електронни четци, умни електроуреди и така нататък

През последните три години компанията има сполучливо осъществени планове за автомобилната промишленост, като един от първите планове е с водещ немски авто колос, който внедрява камери, заменящи страничните огледала в една от колите си. Освен в областта на технологиите за камери компанията има опит в създаването на разнообразни вградени устройства.

Образователните планове на MM Solutions са от основно значение за растежа на компанията в страната. Проведените досега над 15 образования в друг формат и на друга тема са главен източник за нишова подготовка на експерти в сферата, като сега над 30% от чиновниците на компанията са взели участие в тези образования.

 София Медникарова показва кариерните благоприятни условия пред студенти по време на Форума на кариерното развиване на ФМИ.
© Владимир Владков

София Медникарова показва кариерните благоприятни условия пред студенти по време на Форума на кариерното развиване на ФМИ.

" Идеята за MMS BrainTech бе подбудена от желанието ни да споделим опит и да покажем част от работата ни. Ще се радваме да посрещнем в офиса ни съидейници и да предизвикаме интерес към логаритмите и изкуствения разсъдък ", показа София Медникарова, управител " Човешки запаси " в компанията.

От края на 2019 година компанията разполага и с втори екип в Пловдив, където ще концентрира напъните си през идващите месеци.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР