Трите върховни институции на ЕС утвърдиха сертификата за Covid-19(снимка: Европейска

...
Трите върховни институции на ЕС утвърдиха сертификата за Covid-19(снимка: Европейска
Коментари Харесай

ЕС утвърди единния цифров сертификат за Covid


Трите висши институции на Европейски Съюз утвърдиха документа за Covid-19
(снимка: Европейска комисия)

Председателите на трите висши институции на Европейски Съюз – Европейския парламент, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия – участваха на формалната гала по подписването на Регламента по отношение на цифровия документ на Европейски Съюз за C ovid-19, което означи края на законодателния развой.

„ Цифровият документ на Европейски Съюз за Covid е знак на това, което Европа отстоява. На Европа, която не може да бъде разтърсена от тестванията. На Европа, която се сплотява и пораства, когато е изправена пред провокации ”, гласи от името на ръководителите Давид Сасоли и Урсула фон дер Лайен и министър-председателят Антонио Коста.

„ Нашите институции реализираха единодушие по Регламента по отношение на цифровия документ на Европейски Съюз за Covid-19 в рекордния период от 62 дни. Паралелно с работата в границите на законодателния развой ние изградихме и техническия гръбнак на системата – портала на Европейски Съюз, който започва на 1 юни ”, допълват тримата.

Според декларираното от европейските институции, задачата на Covid-сертификата е „ да улесни безвредното и свободното придвижване в границите на Европейски Съюз по време на пандемията от Covid-19 ”.

Цифров документ на Европейски Съюз за C ovid:

Регламентът ще се ползва за период от 12 месеца, считано от 1 юли 2021 година За държавите-членки, които се нуждаят от в допълнение време, е очакван шестседмичен интервал за последователно въвеждане на документите. 13 страни членки към този момент да на Европейски Съюз за Covid.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР