Повече комфорт и елегантност с още повече мощност и по-висока скорост.

...
Повече комфорт и елегантност с още
повече мощност и по-висока скорост.
Коментари Харесай

Bugatti Chiron Super Sport - по 2380 евро за к.с.! - видео

Повече комфорт и грациозност с още повече мощ и по-висока скорост. Това е упоритостта на производителя зад новия Bugatti Chiron Super Sport, който елзасци ще доставят от началото на 2022 година. Цената на хипер спортния автомобил е умопомрачителните 3,2 милиона евро нето.

Bugatti постави огромни старания, с цел да подобри аеродинамиката, само че в края на краищата, почти плоският болид би трябвало да остане удобен и безвреден на пътя с възможната си оптималната скорост от 440 км / ч. Наред с други неща, съгласно дизайнерската мантра "Формата следва осъществяването ", задният край е доста продължен с около 25 сантиметра.

За да се усили резултатът от увеличения дифузьор и да му се даде повече пространство, изпускателната система, която другояче е в средата откъм гърба, е преместена в профил, една върху друга. 8.0-литровият мотор W16 е основно преработен за Chiron Super Sport, като мощността се усилва със 100 на 1600 к.с. В същото време тежестта на транспортното средство е намалено с 23 кг.



„ Инженерите ни работиха по турбокомпресора, маслената помпа и цилиндровата глава, както и върху скоростната кутия и съединителя “ - казват от Bugatti - „ За още по-голямо надлъжно ускоряване и още по-емоционално преживяване при шофиране, ние увеличихме скоростта “ - добавяа Майкъл Кодра, ръководител на създаването на задвижването. За видимо повече пъргавина, моторът към този момент се развърта с още 300 оборота нагоре, до 7100 оборота в минута. Вече са налице 1600 Нютонметра въртящ момент в диапазона от 2000 до 7000 вместо предишния таван от 6000 оборота.

Поради увеличената мощ, постигната освен всичко друго от по-големите турбокомпресори с по-ефективни компресорни колела, седемстепенната трансмисия с двоен съединител превключва единствено от шеста на седма предавка при цялостно натоварване и пълно ускорение при 403 км / ч. Chiron Super Sport ускорява от 0 до 200 км / ч за 5,8 секунди и до 300 км / ч за 12,1 секунди.

По-твърдите пружини стабилизират цялото превозно средство на оптималната скорост и инженерите са пренастроили електронно управляемото шаси. Електрониката на колата в действително време в границите на шест милисекунди и се приспособява към поведението при шофиране. Предлагат се режимите на шофиране EB, Handling, Autobahn и Topspeed.

"Дори в дълги, изтеглени завои, които се карат доста бързо, задният край остава спокоен и безпристрастен, което прави Chiron Super Sport доста спокоен за шофиране. Нашият фокус е върху безспорната непоклатимост при шофиране с оптимален комфорт при максимална скорост ", изяснява Ячин Швалбе, началник на създаването на шасито в Bugatti.

Между другото - 3,2 милиона нето цена в Германия значат Данък добавена стойност от 608 000 евро, така че на финала на покупката Chiron Super Sport достига 3 808 000 евро бруто. Това означава че Bugatti ви предлага всяка една конска мощност на колата по 2380 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР