Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лева,

...
Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лева,
Коментари Харесай

От бранша предлагат по 50 лв. ваучер за хотел или ресторант на всеки ваксиниран

Всеки имунизиран българин да получава ваучер на стойност 50 лв., който да може да употребява за отмора у нас или посещаване на заведение, оферират от Националния ръб по туризъм. От организацията упорстват и за осъществяване на акция за стимулиране на имунизацията.

" Всяко ново предложение нормално първо реализира реакция на противоположни отзиви. Шест месеца откакто първите ваксини започнаха да идват у нас, ние сме на последно място в Европа по брой имунизирани и по-малко от 10% от българското население са имунизирани. Това е един голям публичен и здравен проблем. Изводът за първите 6 месеца е, че имаме цялостен неуспех на информационната тактика и политика за това, че имунизациите са потребни и че са единственият метод да преодолеем COVID-19. Затова погледнахме интернационалния опит и видяхме, че във имунизационната акция на Съединени американски щати и даже в прилежащи на нас страни в Европа има тласъци, поощряване и преобразяване на този развой в нещо прелестно и занимателно ", сподели пред Българска национална телевизия Полина Карастоянова от Националния ръб по туризъм.

Не е значимо каква е сумата - дали е 20, 50 или 100 лв.. Става дума за два доста значими фактора - друг модел на връзка и реализиране на първо място на здравен резултат. Второ - икономическият фактор. Туризмът се явява инструмент държавното управление да се погрижи за здравето и стопанската система, счита Карастоянова. Всеки лев, вложен в туризма, се връща 4 пъти в националната стопанска система, посочи тя.

Предложението е тези 50 лв. да бъдат употребявани в заведенията за хранене и хотелите, като в хотелите те могат да бъдат употребявани и за други услуги, освен за нощувки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР