Ето че лятото почти настъпи и активната подготовка за него

...
Ето че лятото почти настъпи и активната подготовка за него
Коментари Харесай

Куркума и джинджифил в подкрепа на ставите? Вижте защо!

Ето че лятото съвсем настъпи и дейната подготовка за него в разгара си. Волята за красиво и изваяно тяло надви над пролетната отмалялост и започнахме дейния метод на живот. Редовните спортни занимания са потребни за здравето и тонуса и са изпитан метод да изглеждаме добре, само че изискват и систематична грижа за тялото като банкет на хранителни субстанции. В противоположен случай с течение на времето се появяват болежки и дискомфорт: колене, лакти, китки, кръст и тил – зависи от вашето „ едва “ място, изключително в случай че не сте съумели да загреете задоволително преди натоварване.

Но за какво се случва по този начин? Една от главните аргументи е по-бързото разграждане на колагена в организма ни с придвижване на възрастта. След като навършим 20 години, губим годишно по към 1% от него.

Какво съставлява колагенът и за какво е толкоз значим?

Колагенът е най-богатият протеин в организма ни. Той се намира в нашите мускули, кости, кожа и сухожилия. Представете си го като самобитно "лепило ", което, като се изключи че държи тялото, придава мощ и разтегливост на кожата и се грижи за положителното положение на ставите и хрущялите. Когато производството понижава, стартират да се появяват бръчки, кожата се отпуска, а хрущялите отслабват. За страдание, при банкет с храна колагенът се разгражда от храносмилателни ни ензими и дребна част от него се усвоява през червата. С появяването на пазара на хидролизирания колаген (при който молекулата е раздробена до фрагменти с тъкмо избрана молекулна маса), усвояемостта става доста по-висока и прогнозите за неговата приложимост стават доста по-благоприятни. Не е инцидентно, че в последните десетина години ползата към колагеновите артикули нараства стремглаво и от ден на ден хора ги избират като форма на грижа за здравето си.

Какви са изгодите от приема на корен на куркума?

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Куркумата произлиза от Индия и Южен Китай, като най-широка приложимост има нейният корен – ще го познаете по характерния жълт цвят и леко пикантния усет. Но за какво точно коренът? В него се съдържат над 100 съединения с мощни фармакологични свойства – куркуминоиди. Най-важната от тях за положителното положение на ставите е полифенолът куркумин. За страдание, той се усвоява мъчно от стомашно-чревния тракт, по тази причина и растението се употребява под формата на сок. Куркумата е с потвърдени удобни свойства, като има позитивен резултат върху сковаността при хора със ставни проблеми, има антиоксиданти антивирусни и антимикробни свойства, като също по този начин защищава сърдечно-съдовата система и въздейства позитивно върху черния дроб.

Джинджифилът – правилният асистент на ставите

Благодатното и ароматно растение е известно със своя пиперлив усет, като намира необятно приложение както в националната медицина, по този начин и в хранително-вкусовата индустрия. Знаете за меда в композиция с джинджифил и лимон, нали? Вълшебен коктейл при простуда! Запитвали ли сте се на какво джинджифилът дължи своя усет и мирис? Това са главните съставки гингерол и шагаол. Богат е още на витамини от група B, витамин С, минерали като калций, магнезий, цинк и други. Според редица клинични изследвания джинджифилът е потребен със своето антиоксидантно и укрепващо здравето свойство, както и поради удобния му резултат при хора със ставни проблеми.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Колаген, куркума и джинджифил – по какъв начин да ги одобряваме дружно?

Тук отговорът е елементарен – посредством най-новата хранителна добавка от Допелхерц® - . Можете да си визиите по какъв начин ще работи това мощно трио, откакто всяка една от неговите съставки е в помощ на ставите! Най-продаваният течен колаген за стави в аптеките в България - Допелхерц Колаген 11.000, към този момент се предлага и във вид с добавени куркума и джинджифил, като потребните му субстанции остават непокътнати – висока доза от 11 000 мг хидролизиран колаген, витамин С, хондроитин, витамин D, мед и селен. В допълнение ще откриете 2 000 mg сок от корен на куркума и 40 mg дестилат от корен на джинджифил.

Да попитаме експертите!

Допитахме се до експерти, които да ни опишат малко повече за практиката си и използването на в нея.

 d Doppelherz

Иван Вълчев (кинезитерапевт, който работи с елитни футболни и спортни клубове):

Като кинезитерапевт считам, че постоянният банкет на високо дозиран хидролизиран колаген е от голямо значение за здравето на ставите. Комбинирането на колаген с куркума и джинджифил оказва помощ за по-бързото възобновяване след контузии, съпроводени с инфекциозен развой - редица клинични изследвания в последните години демонстрират изгодата от приема на куркума и джинджифил поради противовъзпалителния и болкоуспокояващия им резултат. От години употребявам в практиката си Допелхерц Колаген 11.000, а новият вид с куркума и джинджифил ще ме улесни в грижата за огромен брой пациенти, страдащи от ставни проблеми.

Д-р Константин Павлов (спортен доктор на ПФК Локомотив Пловдив):

Един от методите да се запазят ставите за по-дълго време в положително положение, както и да се възвръщат по-лесно след контузия, е да им се обезпечи хидролизиран колаген в задоволително висока доза. С възрастта производството на колаген в организма понижава и надлежно е значим спомагателният му банкет. Когато колагенът е комбиниран с витамини С и D, селен и мед, се покачва успеваемостта му и се подкрепя независимото му произвеждане в организма. Добавянето на екстракти от куркума и джинджифил оказват доста удобен резултат при възстановителния развой, с помощта на противовъзпалителните и антиоксидантните им свойства. Удобен и сигурен метод да се набират е като се одобряват в допълнение, под формата на тъкмо дозиран артикул. Такъв е новият Колаген 11.000 Куркума+Джинджифил на Допелхерц.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР