Какво влияние оказва цветът на автомобила върху решението за покупка? Axalta, доставчик

...
Какво влияние оказва цветът на
автомобила върху решението за покупка?
Axalta, доставчик
Коментари Харесай

Цветът е ключов фактор при закупуването на автомобил

Какво въздействие оказва цветът на автомобила върху решението за покупка? Axalta, снабдител на течни и прахови покрития, проверява този въпрос като част от интернационално изследване сред потребителите. Резултатът е явен - от над 4000 респонденти на възраст сред 25 и 60 години в четири от най-големите страни производители на коли - Китай, Германия, Мексико и Съединени американски щати - 88 процента казват, че цветът е основен фактор за тях.

В Германия 83 % от анкетираните казват, че цветът на автомобила е или „ значим “, „ доста значим “ или „ извънредно значим “, когато се взема решение за покупка. 22 % даже биха избрали друг производител, ако предпочитаният от тях цвят не е разполагаем. Решението за цвета на автомобила се взема единствено от 63 % от разпитаните, 37 % се съветват със семейството си.

През 2021 година черното е най-популярният цвят на колите измежду респондентите в Германия с 32 %, следвано от синьо (16 процента), сребро (13 процента), бяло (12 процента) и сиво (десет процента). В сравнение с 2020 година известността на черното е непроменена.

Освен това в изследването бяха оценени предпочитанията към боядисването и цветовите резултати. С 69 процента покритията с емайл са най-популярни сред германските консуматори. Мексико и САЩ споделят това желание. Само в Китай, при 52%, матовите покрития са малко по-популярни от покритията с висок гланц (48%).

Що се отнася до цветните резултати, седефът е най-популярен в Германия с 35 %, следван от елементарните цветове (не блестящи) с 23 %. Силно хроматичните цветове се избират от 16 процента, грубият металик (силно блестящ) от 15 % и финият металик (нежен ефект) от 10 %.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР