Дефицитът на чипове застрашава индустриите от проникване на опасни фалшификати(снимка:

...
Дефицитът на чипове застрашава индустриите от проникване на опасни фалшификати(снимка:
Коментари Харесай

Опасни фалшиви чипове тръгват към пазара


Дефицитът на чипове заплашва промишленостите от навлизане на рискови имитации
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният дефицит на микросхеми ще продължи и през 2022 година, съгласно прогнозите на множеството специалисти. На този декор се чака пазарът да бъде залят от ф алшиви чипове , които биха могли да застрашат даже човешки животи.

Дефицитът към този момент засегна мощно автомобилната и други промишлености, които ще се лишат от доходи в размер на милиарди долари тази година. Според, дефицитът на чипове ще накара производителите да се извърнат към снабдители, които при естествени условия не биха минали инспекциите за качество.
още по тематиката
На пазара ще се появят подправени чипове, сходни на истинските, което може да съставлява голяма опасност за сигурността, съгласно Диганта Дас – откривател на пазара на подправена електроника в центъра CALCE (Center for Advanced Life Cycle Engineering).

„ Ако идната седмица би трябвало да получите 5000 елементи или вашата индустриална линия ще спре да работи, ще се окажете в обстановка на насилствена покупка и по този начин ще отслабите бдителността си. Няма да спазвате процедурите за обзор или тестване на вашия снабдител. Това може да е огромен проблем ”, споделя Дас.

Тъй като киберпрестъпниците са по-активни от всеки път, най-голямата опасност от подправените чипове, с изключение на влошена продуктивност и евентуално прегряване, е въпросът за киберсигурността. могат да се употребяват освен за кражба на данни, само че и за хакване на умни домове и коли, което в действителност може да заплаши живота на хората.

Майкъл Пехт, професор по машиностроене в университета в Мериленд и създател на CALCE, не се съмнява, че заради недостига, някои компании ще бъдат принудени да купуват подправени чипове през идната година.

„ Мисля, че никой в ​​бранша не мисли за това. Сега фирмите мислят единствено за съблюдаване на графика, а не за казуса с. Особено съм угрижен за здравната и военната промишленост, както и за всеки бизнес, обвързван със сигурността ”, предизвестява Майкъл Пехт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР