Перспективна разработка обещава ултрабързо зареждане на електромобилите(снимка: CC0 Public Domain) Нова

...
Перспективна разработка обещава ултрабързо зареждане на електромобилите(снимка: CC0 Public Domain)
Нова
Коментари Харесай

Зареждат електромобил 10 минути за пробег 800 км


Перспективна разработка дава обещание ултрабързо зареждане на електрическите автомобили
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова технология дава обещание рекордно малко време за зареждане на електрически автомобили за пробег до 800 километра. Тя е разработка на доктор Рачид Язами, прочут най-много с изобретяването на графитен анод за потребление в литиево-йонните акумулатори.

Д-р Язами твърди, че неговата нова технология може да зарежда електрически транспортни средства единствено за 10 минути. „ Разработихме нова технология, която е най-бързата за зареждане на акумулатори в света. Наскоро заредихме батерия с висока компактност за 10 минути. В съпоставяне с Tesla, която се зарежда за 70 минути, ние сме седем пъти по-бързи ”, споделя експертът, представен от.

Рачид Язами употребява способ, наименуван „ нелинейна волтаметрия ” (NLV), който контролира напрежението на разнообразни равнища, сходно на стъпала на стълба. На несъмнено ходило напрежение остава непрекъснато, до момента в който се доближи по-високо ходило. След това напрежението се трансформира до подобаваща стойност за новото ходило. В последна сметка батерията се зарежда изцяло, когато процесът доближи оптималното ходило.
още по тематиката
По думите на Язами, неговият способ дава отмора на батериите по време на процеса на зареждане, променяйки метода им на реагиране. Специалистът твърди, че методът форсира зареждането на батерията – той е уверен, че 10 минути зареждане на електрическа кола ще са задоволителни за 800 километра пробег.

По-рано тази година компанията StoreDot, профилирана в батериите Extreme Fast Charging (или XFC), се похвали, че е създала технология, която може да зарежда двуколесно електрическо транспортно средство единствено за пет минути.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР