Най-големите доставчици на облачни услуги използват платформата за директно свързване

...
Най-големите доставчици на облачни услуги използват платформата за директно свързване
Коментари Харесай

Equinix разширява капацитета за глобална свързаност


Най-големите снабдители на облачни услуги употребяват платформата за непосредствено свързване на Equinix
(снимка: Equinix)

Глобалната компания за цифрова инфраструктура Equinix разгласи ново партньорство със сингапурския фонд GIC за разгръщане на портфолиото от xScale центрове за данни до над 6,9 милиарда $ и 32 уреди в международен мащаб.

Днешното съглашение надгражда към този момент съществуващото партньорство сред Equinix и GIC под формата на взаимно дружество с още 3,9 милиарда $ за разширение на програмата xScale Data Center. След привършване на договорката и създаване на оборудванията, портфолиото от центрове за данни xScale ще обгръща три района:

Центровете за данни xScale обслужват целева група от огромни компании, в това число водещите снабдители на облачни услуги като Amazon Web Services, Гугъл Cloud, IBM Cloud и Microsoft Azure. Двугодишна стратегия за увеличение на броя на оборудванията до 32 в международен мащаб ще даде опция на софтуерните колоси да се разширят посредством платформата на Equinix.

„ От години най-големите снабдители на облачни услуги в света, в това число Alibaba Cloud, Amazon Web Services, Гугъл Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure и Oracle Cloud Infrastructure, си, с цел да употребяват световната платформа от над 220 центрове за данни за непосредствено свързване (IBX) със своите стратегически бизнес сътрудници и клиенти. С нашата стратегия xScale тези хиперскаларните снабдители могат да продължат да порастват в Equinix, до момента в който са в непосредствена непосредственост до екосистема от 10 000 клиенти ”, Чарлз Майерс, основен изпълнителен шеф на Equinix.
още по тематиката
Очаква се портфолиото от 32 xScale уреди да обезпечи над 600 мегавата (MW) мощ, когато бъде изцяло построено. С центровете за данни xScale хиперскаларните снабдители могат да прибавят натоварвания към съществуващите си точки за достъп в, като по този метод реализират напредък на една единствена световна платформа за директна взаимовръзка с клиенти и стратегически бизнес сътрудници.

Проектите, заложени в новото съглашение сред Equinix и GIC, ще бъдат осъществени на няколко талази през 2021 година след регулаторно утвърждение и други условия по договорката. GIC ще има 80% дял в бъдещото взаимно дружество, а Equinix останалите 20%.

„ Надграждайки портфолиото от xScale, Equinix е в добра позиция да форсира в допълнение възприемането на хибридните и мултиклауд внедрявания като ИТ архитектура по желание за актуалния бизнес, като в същото време дава отговор на потребностите на хиперскаларните компании от оперативна надеждност, световен обсег и взаимосвързаност с богатите екосистеми, които са от решаващо значение за обслужването на клиентите им по целия свят ”, разяснява договорката Джабез ​​Тан, началник научни проучвания в Structure Research.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР