• Изцяло цифрови показания на арматурното табло – Opel Pure Panel с интуитивно

...
•	Изцяло цифрови показания на
арматурното табло – Opel Pure Panel с
интуитивно
Коментари Харесай

Новият Opel Grandland – самоуверен дизайн, цифрово арматурно табло и високотехнологични системи

• Изцяло цифрови показания на арматурното табло – Opel Pure Panel с интуитивно показване на информацията върху широкоформатни екрани
• Модерното лице на марката – към този момент с характерния Opel Vizor, прочут от Mokka
• Компактен SUV модел - рlug-in хибридни варианти и със система за двойно предаване
• Водеща в класа технология на светлините – адаптивна система на предните светлини IntelliLux LED® Pixel Light със 168 светодиодни детайла
• Ранно разкриване на заплаха – функцията Night Vision прави пешеходците и дивите животни добре забележими в тъмната част от денонощието
• Допълнителна сигурност – функцията Highway Integration Assist поддържа дистанцията и позицията в лентата за придвижване
• Грижа за здравето - Ергономични предни седалки с AGR документ за утвърждение

Opel показа новия Grandland – спортно-елегантен с интуитивно управление на функционалностите и новаторски технологични решения. С напълно цифровите показания на арматурното табло Pure Panel, новият модел предлага на лидера напълно различно преживяване зад кормилото. В качеството си на флагман в SUV гамата на Opel, новият модел предлага и редица допълнителни технологии и асистиращи системи, които досега бяха на разположение единствено на клиентите на колите от по-високите класове. Особено ослепителен образец в тази тенденция е адаптивната система на предните светлини IntelliLux LED® Pixel Light с общо 168 LED елемента. Това високотехнологично решение е заимствано от топмодела Opel Insignia и дебютира във флагмана в SUV гамата на немската марка, демонстрирайки нови, по-високи стандарти в пазарния сегмент на Grandland. Същото може да се каже в пълна степен и за системата Night Vision, която отбелязва своята премиера в модел на Opel. През тъмната част от денонощието системата записва и предупреждава водача за съществуването на пешеходци и животни на пътното платно на разстояние до 100 метра пред автомобила. Полуадаптивната система за асистенция Highway Integration Assist поддържа Grandland в средата на лентата за движениеи контролира зададената отдалеченост до превозното средство начело. Проектираният и произведен в Германия Grandland естествено се отличава и с Opel Vizor - новото лице на марката.

С новия Grandland марката Opel се придържа и към изпълнението на своята тактика за електрификация. Клиентите на мощните, високоефективни plug-in хибридни варианти имат опция за избор сред версии с предно предаване или с електрическа система за задвижване на четирите колела.

„ Уверен съм, че новият Grandland ще впечатли нови клиенти със своите върхови в този клас механически решения и високотехнологично вътрешно пространство “, показа главният изпълнителен шеф на Opel Михаел Лошелер. „ И несъмнено, новият модел се предлага и с мощно хибридно задвижване. С новия Grandland ние поддържаме зададения курс – непорочност и убеденост по отношение на дизайна, висока успеваемост на задвижването и несъмнено - електрически. От позиция на технологиите новият Grandland е на равнището на нашия флагман Insignia. “

Вълнуващи технологии - Opel Vizor и система IntelliLux LED® Pixel Light на предните светлини

Динамиката и спортния дух в поведението на пътя са измежду главните характеристики на водещия SUV модел в гамата на Opel от момента на неговата премиера през 2017 година. Сега към характера на Grandland се добавя и блестящо отличаващото се ново лице на марката - Opel Vizor. Самоувереното и ясно излъчване на Vizor господства по впечатляващ начин оформлението на предната част на новия модел и интегрира хармонично решетката, емблемата с мълнията на Opel и виисокотехнологичната, водеща в класа система на светлините IntelliLux LED® Pixel Light в единен образен детайл.

Оборудването на флагмана в SUV гамата на Opel към този момент включва и адаптивната система на светлините IntelliLux LED® Pixel Light. Както при използваната при Opel Insignia система, общо 168 светодиодни детайла (по 84 във всеки от фаровете) се грижат за непрекъснатото и плавно адаптиране на светлинния поток към пътното платно според от конкретната обстановка и близките условия без заплаха от заслепяване на останалите участници в придвижването. LED елементите във всеки от забележително тесните, компактни и елегантни като форма фарове са подредени в матрична система от три реда и дават опция за преминаване на функционалността на светлините на идващото, по-високо равнище:
• В режим на къси светлини, един дълъг ред пиксели от матрицата се грижи за постоянната акомодация и насочването на светлинния поток в кривата на всеки завой.
• На границата сред осветената зона и тъмнината, различен ред точно настроени и динамично адаптиращи се пиксели се грижи за обезпечаването на оптималния обсег на светлините.
• Същинската матрична функционалност в средния и горния ред пиксели на собствен ред осъществява мигновеното (в рамките на хилядни от секундата) и извънредно прецизно изключване на светлинния поток в обособени браншове за предотвратяване на заслепяването на водачите на насрещно движещите се коли. Останалите зони от пътното платно остават напълно осветени от дългите светлини.

Характерната за всички модели на марката Opel светлинна графика се обезпечава от LED елементите на дневните светлини, интегрирани във всеки от фаровете. Със светлините от това ново, високотехнологично потомство, новият Grandland е безапелационен водач в своя пазарен сегмент.

Друга модерна технология в новия Grandland, която спомага за допълнително повишаване на сигурността на всички участници в придвижването - изключително при шофиране през тъмната част от денонощието и по тъмни извънградски отсечки, е системата Night Vision. Нейната инфрачервена камера регистрира наличието на хора и животни на пътя на разстояние до 100 метра пред Grandland въз основа на разликите сред тяхната телесна температура и тази на околната среда. При нужда системата Night Vision предупреждава лидера и показва позицията на пешеходците - да вземем за пример на 12-инчовия екран на блока на контролните прибори Driver Info Centre с напълно цифрови показания.

Ясно, интуитивно, футуристично - новото арматурно табло Pure Panel на Opel

Концепцията на потребителския интерфейс на Рure Panel е по едно и също време футуристична и пречистена от всичко ненужно, запазвайки фокуса върху най-важното. Opel Pure Panel е съставен от два широкоформатни екрана, обединени в единно, насочено към водача цяло с напълно цифрови показания и интуитивно ръководство на функционалностите, което прави непотребни огромна част от физическите бутони. Рure Panel използва най-новите цифрови технологии и предоставя най-важната информация, а висококачествената картина на двата екрана основава приветлива и приятна за водача и пасажерите атмосфера в купето. Централният сензорен екран с диагонал до 10 инча е извърнат към лидера с концепцията той да може да се концентрира върху шофирането без да отделя взор от пътя.

Системата Highway Integration Assist – адаптивен круз надзор с функционалност “Stop & Go ”

Новост при Grandland е и системата за асистенция на лидера Highway Integration Assist, която работи в композиция с автоматичната трансмисия. Въз основа на данните от фронталната видеокакамера и радарните датчици, системата съчетава работата на няколко разнообразни функционалности за асистенция, с цел да направи шофирането още по-спокойно и безвредно. Адаптивният круиз надзор поддържа автоматично дистанцията до движещото се отпред превозно средство в сходство със зададената скорост и дружно с функцията за интензивно позициониране в лентата за движение обезпечава стабилната траектория на Grandland в средата на лентата. Скоростта се усилва или намалява автоматично, следвайки темпото на автомобила начело - без превишение на предварително заложената скорост и до пълно прекъсване при нужда. Благодарение на функционалността „ Stop & Go “, оборудваният с Highway Integration Assist нов Grandland потегля автоматизирано от място и продължава придвижването, следвайки самостоятелно трафика.

Освен това новият Opel Grandland разполага и с множество други асистиращи системи. 360-градусовата панорамна камера например улеснява доста лидера при маневри, осигурявайки подробна картина на зоната около автомобила от фронталната и задната камера. Тази информация, дружно с картината от птичи взор се демонстрира на екрана на инфоразвлекателната система. Асистентът за автоматизирано паркиране на свой ред следи за подобаващи свободни места за редом и перпендикулярно паркиране и може автоматизирано да паркира и изведе Grandland от съответното паркомясто. Системата за предупреждение за заплаха в мъртвите зони се грижи за предотвратяването на потенциални инциденти с други движещи се в близост превозни средства при маневри за завиване или промяна на лентата. В случай на заплаха от конфликт, лидерът получава светлинен сигнален сигнал във формата на автомобил в съответното външно огледало. Стандартното оборудване на всички разновидности на новия Grandland включва също система за предупреждение за конфликт в движещия се отпред автомобил с функционалност за автоматично спешно прекъсване и разпознаване на пешеходци, предупреждение за несъзнателно овакантяване на лентата за придвижване, система за разпознаване на пътните знаци, функция за определяне на отмалялост и унесеност на водача и круиз надзор.

Върхово равнище на комфорт – ергономични седалки и първокласни инфоразвлекателни системи

Новият Opel Grandland показва върхови стандарти освен при системите за асистенция на лидера, само че и по отношение на комфорта. Ергономичните активни седалки за лидера и пасажера отпред притежават документ за утвърждение от независимата немска организация от медицински специалисти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V. - Инициатива за подобряване здравето на гърба) и спомагат за поддържане на оптимална позиция на тялото зад кормилото. Отличените с многобройни награди седалки са уникални в класа на Grandland и дават опция за изключително необятен набор от настройки – от електрическия механизъм за регулиране на наклона на седалката до електропневматичната лумбална опора. Във разновидността с кожени тапицерии седалките оферират функционалност за отопление и даже за вентилация. Комфортът се покачва в допълнение и от системата за достъп и пускане без ключ “Keyless Open & Start ”, както и от сензорно управляваният електромеханизъм на капака на багажника, който може да се отваря и затваря единствено с леко придвижване на крайници под задната броня.

Комуникационната съгласуваност и забавленията на борда на новия Grandland се осигуряват от инфоразвлекателните системи, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto. В съчетание с услугите от гамата на OpelConnect, върховата система Multimedia Navi Pro прави пътуването изключително прелестно с предоставяната настояща информация за пътнотранспортната конюнктура в реално време, онлайн актуализациите на навигационните карти и превантивната функция на навигационната система. Панелът за безжично зареждане на мобилни устройства в централната конзола осигурява прегледно и удобно „ презареждане “ на съвместими модели смартфони без нужда от кабели.

Самоуверено лъчение - plug-in хибридно задвижване и ослепителен дизайн в жанр Opel Compass

Водещите в класа софтуерни решения и изключителния комфорт се допълват от впечатляващата динамичност на Grandland и изчистения, самонадеян дизайн на новия модел. Продължавайки тактиката на Opel за електрификация, plug-in хибридните версии обезпечават освен сравнимо с това при спортните коли ускоряване, но и придвижване без местни излъчвания, благодарение на своите електродвигатели, съвременни елементи с вътрешно горене и рекуперативна функция при прекъсване. Благодарение на гъвкавостта на мултиенергийната конструктивна платформа, употребена при новия Grandland, клиентите имат опция за избор на предпочитаната от тях система на задвижване - от високоефективни дизелови и бензинови мотори до електрифицирани plug-in хибриди.

Дизайнът показва типичните за новата дизайнерска философия на марката ясни линии. Предницата се господства от широкия обединен панел Opel Vizor, до момента в който в оформлението на задната част се отразява ярко концепцията на компаса, при която надписът с името на модела Grandland и емблемата с мълнията на Opel сa разположени централно върху задния похлупак. Допълнителни акценти поставят оформлението на броните и страничните панели, лакирани в главния цвят на каросерията, както и защитните панели на пода в ослепително черно и сребристо. Новият Grandland се предлага и с присъщото за марката двуцветно лаково покритие с различен цвят на покрива.

Opel ще разгласи цените и ще стартира поръчките на своя нов флагман в SUV класа след няколко седмици. Доставките на новия Grandland „ made in Germany “ в завода в град Айзенах, ще стартират през есента.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР