Eлавтомобилите могат да покажат своите предимства, особено чрез ефективното възстановяване на енергията,

...
Eлавтомобилите могат да покажат своите
предимства, особено чрез ефективното
възстановяване на енергията,
Коментари Харесай

Елавтомобилите - съвети за икономично шофиране

Eлавтомобилите могат да покажат своите предимства, изключително посредством ефективното възстановяване на силата, нулевите емисии и невисок звук, в градския трафик и в градските региони. Индивидуалният жанр на шофиране и тук е постоянно определящ, затова от немския авто клуб ADAC дават препоръки за енергоспестяващ жанр на шофиране.

1. Предвиден жанр на шофиране - Общото правило е, че постоянното и изпреварващо в предвижданията за пътната остановка шофиране икономисва сила, като същевременно се резервира добро разстояние от тези начело.

2. Поведение при ускорението - Ускорявайте деликатно, изключително в градския трафик, в темп на прекъсване и движение. Това понижава разхода и защитава батерията на електрическа кола.

3. Използвайте възстановяване/рекуперация - Веднага щом се понижи „ газта “, моторът се превръща в генератор и преобразува спирачната сила назад в електрическа в акумулатора. Опитните елмобилисти могат да реализират 20 процента повече проег в града посредством това възстановяване на силата.

4. Не подценявайте шофирането с един педал: десният крайник е задоволителен, за да контролирате скоростта и забавянето изключително посредством педала на газта. Нивата на възобновяване могат да бъдат настроени по този начин, че да се възстанови възможно най-вече сила. Тогава спирачната интервенция на мотора / генератора е надлежно задоволително мощна. Следователно шофирането с един педал не бива да се подценява нито по повод на енергоспестяващия резултат, нито за резкия спирачен резултат.

5. Оставете колелата да се търкалят - Оптималната форма на енергоспестяващо шофиране е по този начин нареченото “плаване ”, т.е. оставянето на колата да се търкаля свободно. Използва се кинетичната енергия на автомобила и възстановяването е деактивирано.

6. Потребителите на електричество и отопление - Потребители на сила в колата като отопление на интериора, седалките и кормилото или климатика трябва да се употребяват оптимално или да са изключени.

7. „ Класически “ препоръки за икономисване - Не трябва да се носи ненужно тегло в багажника или на покрива. Обърнете внимание на вярното налягане в гумите. За да оптимизирате потреблението, това може да бъде до 0,2 бара над препоръката на производителя.

8. Важно - Батерията, която е подобаваща по капацитет за самостоятелните ви потребности по отношение на персоналната ви подвижност, е от решаващо значение. Ако пътувате единствено в града и покрайнината му, постоянно е достатъчен умерен размер на батерията. Запомнете - колкото по-голяма е батерията, толкова по-тежък е автомобилът и толкова по-голяма е потреблението му на сила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР