Две тръби с ниско налягане задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически

...
Две тръби с ниско налягане задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически
Коментари Харесай

Очакваме скоро Hyperloop и в Италия?


Две тръби с ниско налягане задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически капсули
(илюстрация: Hyperloop Transportation Technologies)

Много са вълненията към старта на Hyperloop, а неотдавна компанията Zaha Hadid Architects (ZHA) разгласи, че възнамерява да помогне за внедряването на процъфтяващата транспортна технология и в Италия.

ZHA ще си партнира с Hyperloop Italia, с цел да проектира нова транспортна инфраструктура от вида Hyperloop в страната,  компанията на уеб страницата си. На този ранен стадий проектите са много неразбираеми.

Архитектурното студио, което е едно от най-известните в света, не показа елементи дали присъединяване му ще бъде концентрирано към самите транспортни капсули, станции или цялостната инфраструктура за Hyperloop, нито къде ще бъде ситуирано оборудването.

Hyperloop Italia обаче съобщи, че един вероятен маршрут може да бъде трасето сред Милано и летището в Малпенса, намалявайки времето за пътешестване от града до летището от 40 минути на 10 минути.

Проектът е сходен на други оферти на и ще се състои от две тръби с ниско налягане, които задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически капсули с размери 20 м дължина и 2,7 м в диаметър при скорости до 1223 км/ч. Енергията за стартирането му ще идва от възобновими източници като слънчева сила.
още по тематиката
Ще има и вградена технология за регенеративно прекъсване. Ще бъдат употребявани рециклирани материали при построяването на нужната инфраструктура, в това число станциите.

„ Очакваме с неспокойствие да си сътрудничим с Hyperloop Italia; да се „ оженим ” за трансформативна архитектура, инженеринг и градоустройство с най-ефективната и устойчива транспортна мрежа, с цел да подобрим доста достъпността, свързаността и благосъстоянието в нашите градове ”, споделя Патрик Шумахер, шеф на ZHA, представен от.

„ Споделяме мултидисциплинарния метод на Hyperloop Italia, който съчетава нововъведения в дизайна и оперативните технологии с напредъка в екологично чистите материали и строителните практики. Това ни дава опция да изпълняваме устойчиви планове, които са пространствено изобретателни, структурно ефикасни и устойчиви откъм околна среда ”, добавя той.

Все още няма информация по кое време ще стартира построяването на италианския Hyperloop, нито по кое време ще влезе в употреба.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР