В навечерието на започващия активен летен туристически сезон плажовете на

...
В навечерието на започващия активен летен туристически сезон плажовете на
Коментари Харесай

Плаж край Пафос

В навечерието на започващия деен летен туристически сезон плажовете на Кипър се подредиха измежду най-хубавите в света за 2021 година, откакто бяха удостоени с нова интернационална премия.

68 плажа и едно яхтено пристанище на средиземноморския остров завоюваха правото да развеят тази година „ Син байрак ”, влиятелния международен знак за качество на морските зони, оповестява БНР.

Кипър е в международната топ-листа с най-голяма плътност на плажовете, носители на това отличие, акцентира екоминистърът Костас Кадис на церемонията по връчване на сините флагове на представители на локалните управляващи.

Най-много - 27, са местата с интернационалния документ в курортния регион в югоизточния завършек на острова, който е известна лятна дестинация и за туристите, и за локалните поданици.

Рекордьор - с 25 следващи години с това отличие, е плаж край Пафос, на западния бряг.

Новата интернационална премия е второ високо самопризнание за острова пред започващия деен туристически сезон. В началото на юни Кипър зае първо място в Европа с най-чистите води за къпане, постигайки 100% сходство с условията за „ чудесно качество ”, уточни отчет на Европейската комисия.

„ Син байрак ” се присъжда годишно на проведени плажове и яхтени пристанища, които дават отговор изцяло на 33 критерия. Сред тях са качество на водите, непорочност, сигурност, услуги за туристите, запазване на природата.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР