От днес вечерният час в Кипър напълно се премахва, след

...
От днес вечерният час в Кипър напълно се премахва, след
Коментари Харесай

Кипър премахва вечерния час за пръв път от 15 месеца

От през днешния ден вечерният час в Кипър изцяло се отстранява, след 15 месеца деяние като ограничаваща мярка против разпространяването на COVID-19. В мощ влизат още облекчения за нормализиране на икономическия и обществен живот, оповестява БНР.

Вечерният час е последната възбрана за придвижване на хората поради ковид, която се подвига изцяло. Той бе въведен през март предходната година и през миналите 15 месеца единствено бе променяна неговата дълготрайност.

Възобновяват работата си затворените преди 15 месеца нощни клубове, банкетни зали, нощни заведения, като ще ползват строги здравни протоколи. Клиентите могат да танцуват единствено към масата си, като се позволява на нея да седят най-вече 8 души.

Вече се разрешава в църковните дворове да се провеждат разнообразни празници и фестивали.

От през днешния ден до 30 юни работят облекчения за провеждането на сватби и кръщенета в заведения за хранене, хотели и други зали.

Премахва се ограничаването за 50% физическо наличие на чиновници в частни компании за услуги и в по-широкия обществен бранш.

От 16 юни още веднъж ще бъдат отворени летните учебни заведения и детските лагери. Предприемането на тези стъпки стана допустимо поради положителната епидемиологична обстановка в Кипър. Броят на новозаразените е най-вече до 0.2% от осъществяваните проби всеки ден, а над 57% от популацията към този момент е с първата доза ваксина.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР