Решението на Наоми Осака да се оттегли от един от

...
Решението на Наоми Осака да се оттегли от един от
Коментари Харесай

Тихата битка на Наоми Осака

Решението на Наоми Осака да се отдръпна от един от четирите огромни тенис шампионати в света - Ролан Гарос, е значимо по доста аргументи. Първата от тях е, че тенисистката притегли вниманието към тематика, считана от мнозина за табу - психологичното здраве на спортистите.
 Снимка 529008

Втората е въпросът до каква степен уредниците на огромни спортни събития съумяват да се погрижат за участниците в тях и по кое време жертват комфорта им в името на по-голямата гласност по медиите. Тези неща занапред ще бъдат разисквани и оценени. Важното обаче е, че Осака е непреклонна в решението си.

23-годишната японка няма да взе участие в още един шампионат - Berlin WTA 5000. Той стратира на 14 юни в немската столица, което е тъкмо две седмици преди началото на различен шампионат от Големия шлем - Уимбълдън.
 Наоми Осака, Calm и по какъв начин приложението за медитация поддържа тенисистката
Неочакваната поддръжка за Наоми Осака

Отлично отиграване

За момента Осака не се е отказала от присъединяване си в него, само че занапред следва да забележим дали ще е подготвена още веднъж да излезе на корта на 28 юни. Междувременно няколко компании, измежду които Nike, Mastercard и Calm се изрекоха в поддръжка на решението й да пази психическото си здраве.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР