Виртуалните турове на забележителности със сигурност не могат да заменят

...
Виртуалните турове на забележителности със сигурност не могат да заменят
Коментари Харесай

Добре дшли в дома на Фрида Кало

Виртуалните турове на забележителности сигурно не могат да заменят обиколката онлайн, само че са за предпочитане пред безсмисленото скролване в уеб сайтове и приложения, от които няма какво да научим нищо ново. Или да ни вдъхновят с нещо.
 Лувърът, онлайн туровете и безплантото виртуално разглеждане на музея
Всеки преглежда Лувъра гратис

Чакат ни съвсем половин милион творби на изкуството

Отскоро искащите да посетят едноименния музей на Фрида Кало (1907-1954) към този момент могат да пропуснат дългата опашка пред входа и да се разходят онлайн в артистичния дом на надарената художничка.

Прочутата Casa Azul ( " Синя къща " - бел. а.) в столицата на Мексико разполага с над 300 персонални движимости на художничката и едни от най-известните й произведения, сред които " Да живее животът " и " Портрет на татко ми ".

Домът на Фрида се състои от няколко постройки и прелестен двор, в който преди време са се разхождали пуйки. " Сега е шест сутринта и слушам по какъв начин пеят " - част от откъс на художничката, качен в Instagram страницата на музея.

От виртуалния тур няма по какъв начин да ги чуем или да усетим по този начин осезаемо атмосферата в дома на Фрида, само че сигурно ще придобием не дребна визия за метода, по който е живяла.

Къщата включва истински мебели, мостри на мексиканското национално изкуство, както и творби на брачна половинка й - огромния Диего Ривера (1886-1957).

Стига да увеличим размера на облика, който желаем да разгледаме от близко, можем да види стотици персонални движимости на Кало, сред които и емблематичните за нея обичайни мексикански рокли, бродирани блузи и поли с ярки цветове.

Протезата за крайници й, който ампутират през 1953 година, стои недокоснат в спалнята й.

Сред другите по-важни пространства е в музея е яркожълтата кухня и маса на Кало, където тя и Ривера стоят с часове в компанията на комунистическия бунтовник Леон Троцки. Той живее в съседство и с Кало имат къса връзка, припомнят още от Dazed.

Страницата на виртуалния тур е.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР