Изпращането на милиони хора да си работят по домовете в

...
Изпращането на милиони хора да си работят по домовете в
Коментари Харесай

Защо служителите на Apple отказват да се върнат в офиса

Изпращането на милиони хора да си работят по домовете при започване на пандемията бе срещнато със смесени усеща. Изглежда, че година по-късно отдалечената работа към този момент се смята за желан избор измежду от ден на ден хора.

Преди няколко дни Apple разгласи, че чиновниците й скоро ще би трябвало да се върнат в офиса и да работят там най-малко три дни в седмицата, само че малко по-късно откри, че сметките й може и да не се получат.

Група от към 100 души от компанията, подкрепяни от най-малко още 2500 сътрудници, са изпратили писмо към Тим Кук, в което изясняват, че не са съгласни с предлагането за връщане в офиса.
 Снимка 533645

Те са на мнение, че последната една година за първи път им е дала опция да са покрай фамилиите и роднините си, да се грижат повече за себе си и околните си и да са същински продуктивни в работата - излиза наяве от писмото.

Според тях, всеки екип би трябвало да има свободата да взема решение самичък дали и какъв брой постоянно да изисква от членовете си да участват в офиса, вместо да се постанова общо предписание за цялата компанията.

В писмото чиновниците в прав текст упрекват мениджмънта в игнориране на възприятията им и изцяло недоумение на обстановката на чиновниците, предава CNET.
 Снимка 533643

“Много от нас усещат, че са принудени да избират сред фамилиите, здравето и положителното си показване в работа, и това да работят за Apple ”, написа в писмото.

Te споделят, че през последната година са съумели да бъдат същински продуктивни не макар пандемията, а с помощта на нея, като не считат, че цифровата връзка отстъпва по качество на физическата.

От Apple към момента не са коментирали проблема и е любопитно по какъв начин ще се развие той.
 Снимка 533644

Компанията е известна с това, че обича хората й да работят дружно и да организират неофициални диалози, като тази традиция датира още от времето на Стив Джобс.
 Apple и казусът с вирусите в компютрите на компанията
Компютрите на Apple са цялостни с вируси

Някога не беше по този начин

Според него, по този начин се раждат най-хубавите хрумвания, а концепцията му е пресъздадена и в дизайна на кампуса на Apple, който е фиктивен по този начин, че да подготвя към другарски срещи и диалози сред членовете на обособените екипи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР