Само преди година фирмата The Boring Company на Илон Мъск

...
Само преди година фирмата The Boring Company на Илон Мъск
Коментари Харесай

Какво е усещането във висикоскоростни тунели Илон Мъск

Само преди година компанията The Boring Company на Илон Мъск показа първия високоскоростен тунел в Лос Анджелис. Всеки миг следва да пусне и нов бърз път подземен, този път в Лас Вегас.
 Илон Мъск, The Boring Company и първият тунел в Лос Анджелис
Илон Мъск сподели първия си тунел

Подробности за плана на The Boring Company

Идеята на тунелите, които се намират на девет метра под американския град, е да дават скорострелно предвижване от и до Конгресния център във Вегас, само че единствено с електрическите автомобили на Tesla.

Наскоро Илон Мъск отвори един от футуристичните си тунели с неоново осветяване за гратис тестване от публицисти и поданици на Лас Вегас, с цел да е изцяло подготвен за формалното отваряне през месец юни.

Coming soon

Конгресният център се простира на 200 акра плюс още 1.4 кв. км изложбена повърхност, а под него се вие мрежа от подземни пътища с обща дължина от 2800 км.

Целта на новаторския план за 52.5 милиона $ е да транспортира по 4400 души на час. Новата пътна мрежа ще има две крайни и наземни станции плюс една междинна спирка подземен.

The tunnel project just got a metric hell ton more fabulous. Garage Mahal to Allegiant in roughly, oh, already there.
— Vital Vegas (@VitalVegas)
За момента не ясно с кои модели Tesla ще върви услугата, само че по време на тестването са употребявани Model 3, SUV Model Y и Model X. Електомобилите би трябвало да подвигат до 240 км/ч и ще се ръководят от особено подготвени водачи.

За да придобием по-точна визия от цялото прекарване, от Robb Report го разказват, като съпоставят 45-минутно наземно пътешестване по улиците на Лас Вегас с двуминутното напредване с електрически автомобил на Мъск в тунела.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР