Страната ни е на крачка да получи от Европейския съюз

...
Страната ни е на крачка да получи от Европейския съюз
Коментари Харесай

Страната ни е на крачка да получи уникален код за защита на розовото масло

Страната ни е на крачка да получи от Европейския съюз неповторим код за отбрана на родното розово масло. Целта е митническият код да пази емблематичния ни артикул от ментета и от нелоялна конкуренция.

Христо Николов отглежда 100 декара розови насаждения край карловското село Дъбене. Всяка година е изправен пред опасността ще успее ли да осъществя продукцията си. За това приветства концепцията за основаването на митнически код, който да подсигурява произхода на българското розово масло.

„ Като крачка напред, тъй като аз считам, че имаме нужда да разпознаваем българското розово масло и продуктите от маслодайна роза от всички останали, които се създават в света в съперниците ни страни като Иран, Мароко, Турция, Русия през последните години. Това би отличило нашето качество и единствено тогава ние, розопроизводителите, може да сме спокойни, че ще имаме пазари и има кой да преработи нашия цвят”, изясни Николов.

Според него през последните години емблемата на България е изгубила много от престижа си на интернационалните пазари, респективно и нашите търговци търпят загуби. Причината- подправеното розово масло, което се внасяло от трети страни и се представяло като българско.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР