Върховният касационен съд отмени решението на апелативния в Пловдив за

...
Върховният касационен съд отмени решението на апелативния в Пловдив за
Коментари Харесай

ВКС отмени доживотната присъда на полицая, убил родителите си

Върховният касационен съд анулира решението на апелативния в Пловдив за затвор доживот на някогашния служител на реда Венцеслав Караджов, упрекнат за убийството на двамата си родители. Делото е върнато за ново разглеждане.

На две инстанции под тепетата - в окръжния и апелативния съд, Караджов беше приет за отговорен за изтезанието на майка си и татко си - Божура и Цветан Караджови.

Престъплението е било осъществено на 15 май 2016 година в дома на жертвите на ул. "София " в Пловдив.

Според проверяващите претекстът е бил къщата на възрастните. Караджов водел дело против родителите си за нея и го изгубил.

Затова на съдбовната дата ги умъртвил с револвер "Макаров ". Оръжието по този начин и не е намерено до ден сегашен.

В претекстовете, с които го признават за отговорен, апелативните магистрати показаха компютърно-техническата експертиза, изследвала неговия портативен компютър. В паметта за посещаваните интернет уеб сайтове било видно, че е търсена и четена информация за отравяне с гъби, живак, с разнообразни типове киселини. Датите на търсената информация съответствали на показанията на очевидци за засилена ексалация на напрежението сред Караджов и родителите му, откакто бил отхвърлени претенциите му за парцела на ул. "София ".

Като доказателство по делото попада и запис на диалог сред Караджов и майка му, от който излиза наяве, че е заплашвал с револвер родителите си.

Пловдивските съдии считат, че от словестни закани Караджов е минал към подготовка за ликвидиране. Той неведнъж е търсил в интернет начини за умъртвяване на родителите си.

Убийството е с користна цел, защото подсъдимият е единствен наследник на Цветан и Божура Карджови и техен правоприемник. След тяхната гибел, според Закона за наследството, той е щял да придобие всички техни права. Синът обаче не желаел да чака да починат, показват апелативните магистрати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР