Джаджите на Apple са синоним за качество и дълголетие, но

...
Джаджите на Apple са синоним за качество и дълголетие, но
Коментари Харесай

Защо кабелите на Аpple са толкова калпави

Джаджите на Apple са синоним за качество и дългоденствие, само че една продуктова категория е добре известна с парадоксалното си отклоняване от стандартите на компанията.
 Apple AirTags и по какъв начин могат да бъдат хакнати новите тракери
Големият проблем на новите AirTags на Apple

Неудобен миг за Apple

От години насам кабелите на Apple са пословично ненадеждни, а разумното умозаключение е, че с тях компанията ни принуждава от време на време да се харчим за нови.

Цяло достижение е да изкараме цялостна година с фабричния кабел от кутията на iPhone, само че казусът надалеч не е стеснен единствено до кабела за зареждане на телефон.
 Снимка 532374

Скъсаният в края си кабел е постоянно срещано прекарване и измежду притежателите на MacBook, iPad и обичайните слушалки.

Важно е да знаем обаче, че това не всеки път е било по този начин.

Някога (преди появяването на iPhone през 2007 г.) кабелите на Apple разполагаха със стабилен PVC детайл на мястото на тънкия гумиран детайл, който познаваме в ерата на iPhone.
 Снимка 532375

Решението е било подбудено напълно от естетически претекстове, които явно са взели превес над функционалността и здравината, споделят от Apple Explained.

Вероятно е обаче роля да е изиграла и самодейността A Greener Apple, стартирана от починалия Стив Джобс, чиято цел е да отстрани нездравословните и неустойчиви материали от продуктите на компанията.

Дали продажбите на спомагателни кабели са били съществена цел - няма по какъв начин да знаем, само че сигурно са били основание.

Добрата вест е, че от скоро Apple стартира да залага на кабели с текстилно покритие.
 Apple и казусът с вирусите в компютрите на компанията
Компютрите на Apple са цялостни с вируси

Някога не беше по този начин

С такива разполагат новият iMac и HomePod, само че за момента не знаем сигурно дали ще забележим сходни кабели в кутиите на идните модели MacBook и iPhone, които ще забележим до края на годината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР