Лидерите на ЕС проявиха твърдост, като приеха решение, призоваващо към

...
Лидерите на ЕС проявиха твърдост, като приеха решение, призоваващо към
Коментари Харесай

Странно е, че бившият пилот и шеф на ВВС в НАТО не осъди отвличането на самолета в Минск

Лидерите на Европейски Съюз демонстрираха неотстъпчивост, като одобриха решение, призоваващо към нови наказателни ограничения, в това число стопански наказания, против физически и юридически лица, както и целенасочени наказания, които биха могли да обиден белоруската стопанска система.

Това се споделя в коментар на авторитетната медия Eureporter във връзка разразилия се скандал с насилственото приземяване на аероплан на Ryanair на летището в Минск, видя ПИК.

Според изданието наглото прихващане и насилственото кацане на пътнически аероплан на Ryanair, с цел да бъде задържан опозиционен деятел на борда, е подчертало цялостното неуважение от страна на управляващите в Минск към Европейски Съюз и страните членки, както и доверието на президента Лукашенко към покровителството на съветския президент Владимир Путин.

Изданието отбелязва още:

Лидерите настояха за незабавното освобождение на опозиционния деятел Роман Протасевич и неговата спътница София Сапега, както и за незабавно следствие от Международната организация за гражданска авиация.

В отговор на прихващането на пътнически аероплан от Беларус, водачите на Европейски Съюз желаеха в понеделник поредност от нови наказания против държавното управление на "силния човек " Александър Лукашенко.

В изказване след полемики на срещата на върха в Брюксел държавни и държавни ръководители приканиха за наказания против лица и „ формирования “. Те също по този начин обявиха, че Съветът на Европейския съюз ще одобри ограничения за възбрана на беларуските самолетни компании да летят във въздушното пространство на Европейски Съюз или да имат достъп до летищата на Европейски Съюз.

Изненадващо, българският президент Радев не зае позиция в Съвета на Европейски Съюз по отношение на Беларус и отвличането на самолета на Лукашенко. Той не го направи нито преди, нито по-късно, нито по време на срещата на върха.

Това е още по-изненадващо, защото Радев е някогашен водач и началник на българските Военновъздушни сили в НАТО.

Политиците от Европейски Съюз и някогашните български евродепутати в Брюксел считат тази липса на изказване на българския президент за странна и доста объркваща.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР