Това са наистина важни теми, но ето ви парадокс. Вниманието

...
Това са наистина важни теми, но ето ви парадокс. Вниманието
Коментари Харесай

Наръчник за разбирателство с родители

Това са в действителност значими тематики, само че ето ви абсурд. Вниманието към личността на детето се усилва от година на година, а пубертетът при подрастващите става все по-труден. Това излиза наяве от последните статистически данни.

Бих желала да прегледам с вас не тези тематики, за които всички приказват, а тези, които в действителност оказват въздействие върху решаването на казуса.

TEMA №1 Една от грешките, която съществено утежнява хода на юношеската рецесия, е неналичието на трудова активност в ранно детство. Това е доста сериозен пропуск, водещ до нарушение на развиването на личностните качества, както и на философията на всекидневието, което би помогнало на детето да премине по-лесно през тази преходна възраст.

Ето един прегледен образец с това по какъв начин маймуната е станала човек:

Поради неналичието на комфорт и задоволително запаси маймуната е решила да вземе пръчка и да я употребява практично, с цел да усъвършенства изискванията си на живот. Опитът от външната трудова активност разрешил на маймуната да стартира сходен развой и във вътрешното си пространство.

С други думи, откакто се е научила да обработва земята, маймуната почнала да „ обработва “ и мозъка си. Да развива упоритостта си, емоционално-волевата сфера, паметта, мисленето и други качества, нужни за нейното битие, което в последна сметка я е направило персона.

А по какъв начин се развива едно дете през днешния ден? След като премине игровата активност в ранна предучилищна възраст, би следвало да пристигна ред на трудовата активност (която учи детето да „ преработва “ личния си мозък), а по-късно и на просветителна активност, заемаща нейното място редом с трудовата.

Но трудовата активност на детето е пропусната в съвсем всяко второ семейство. Поради нейното неявяване детето няма опция да придобие нужните умения за умерено прекосяване през юношеската рецесия:

•Волята не се образува: Отстоявам своето право, само че нямам никакви обвързване.

•Липса на почитание към по-възрастните: Аз не съм се опитвал да върша това, което вършиме вие, тъй че не мога да оценя вашия триумф и резултатите от вашите действия.

•Оформя се колосална бездна сред упоритостите, подкрепени от фотоси от обществените мрежи, и действителните резултати от личните им действия.

• Формира се заучена беззащитност: връзката сред днешното обучение и бъдещия триумф е доста слаба: Аз приключих учебно заведение, само че съвсем нямам резултати.

• Издръжливост, самообладание, дарба за основаване на обща идея. Тъй като ядрото на връзката не се образува, което пък надлежно пречи да се образуват другарства със здравословни и непрекъснати ползи.

• В последна сметка ежедневното мислене на детето остава в една такава ембрионална форма, че то даже не е в положение да осъзнае дали е щастливо. И повода за неговата мрачност НЕ се дължи на неприятния психоклимат в фамилията или на обстоятелството, че е бил запитан с неверен звук за това по какъв начин е минал денят му.

Това е единствено дребен лист от това, от което са лишени доста модерни юноши заради обстоятелството, че не са привикнали да работят навреме.

Другият главен проблем сред родители и младежи е, че те въобще не се чуват.

И в случай че юношите не чуват родителите си, защото към момента не са се научили по какъв начин тъкмо, то родителите нямат такова опрощение.

Затова подготвихме за вас отличен речник-преводач за едни от най-популярните тийнейджърски изречения.

В класа имаме единствено идиоти – няма с кого да поддържам връзка!

ПРЕВОД: Не мога да намеря общ език със съучениците си, те не ме одобряват.

НЕ КАЗВАТЕ: Може би казусът е в теб? Трябва ти да изградиш връзка с тях!

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ: Разширете неговия обществен кръг отвън учебно заведение (клубове, спорт, групи по интереси)

Нашата госпожа по физика е цялостна глупачка!

ПРЕВОД: Не ми харесва физиката

НЕ КАЗВАТЕ: Не може да е глупава, единствено тъй като е учителка!

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Да ти оказа помощ ли с физиката? Имаш потребност от спомагателни часове?

Защо въобще се нуждаем от това висше обучение?!?

ПРЕВОД: Разбирам смисъла на образованието, само че се опасявам да аплайвам.

НЕ КАЗВАТЕ: Не разбираш ли значимостта?!? Ако не завършиш университета, ще станеш боклукчия!

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Сигурна съм, че ще отидеш в лицей, което ще бъде в действителност вълнуващо за теб!

Остави ме на мира / М*мка му!

ПРЕВОД:Наистина желая да съм сам/сама

НЕ КАЗВАТЕ: Я, се извини! Първо ми кажи по какъв начин мина учебното заведение и по-късно ще оставаш сам/сама!

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Искаш ли да поговорим, отворена съм.

НИКОЙ не е другар с мен, никой няма потребност от мен, никой не ме обича.

ПРЕВОД: Отдели ми малко време да ме изслушаш!

НЕ КАЗВАТЕ: Е, по какъв начин е никой?!? Ето, виж аз, татко ти … Нека ти намерим и още другари! Аз ще реша твоите проблеми..

КАКВО ДА КАЖЕТЕ: Кажи ми какво те тормози. Знам възприятието, усещах се същото като теб.

Но дано, не се лъжем! Няколко насърчителни изречения няма да са задоволителни за възстановяване на връзките сред родител и младеж. Тази обстановка изисква виновен метод към казуса, самообладание и поредни дейности. Затова създадохме маратона “Родител и Тийнейджър”, седем дневна програма-пътеводител за всеки родител за връзка с неговото дете-тийнейджър.

Нека се научим да бъдем мъдри родители и да поддържаме децата си в този сложен за тях миг!

ПРЕДИ Маратона изгледайте БЕЗПЛАТЕН Уебинар “7 стъпки към тийнейджъра”
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР